Vámos Robi vagyok, művész-mentor, Gyémántbogár® gyermek coach

Vámos Robi
DIADAL® coach
Gyémántbogár® coach


Gyermekkorom óta rajzolok, és sosem hagytam abba. Rajzaimmal színt és boldogságot szeretnék vinni az emberek életébe. A Táblácska alapítójaként egy pontosan ezt szolgáló lehetőséget indítottam el, mely már önálló csapatként működik. Falrajzaimmal és rajzos termékekkel teszem a mindennapokat színessé.

 

Albertirsa, vasútállomás, 2020.

2012-ben végeztem DIADAL coach-ként. 2016 óta folyamatosan látogatok iskolai osztályokat rendhagyó rajzóráimmal. Több, mint 500 osztály tapasztalatával a hátam mögött, spontán tartom meg ezeket a rajzos interaktív foglalkozásokat. Eszközeim elsősorban vizuálisak, saját módszertannal és eszköztárral dolgozom, melyek mind-mind a gyerekektől kapott tapasztalaton alapulnak.

Itt már hallhattál rólam:


2016 óta foglalkozom gyermekek önbizalomépítésével.

Több, mint 500 egyéni rajzos foglalkozás és az iskolai óráim tapasztalata adták “Minden sikerül” (2019) és “Ragyogj!” című könyveim alapját. Célom, hogy a gyerekek önmagukként, akár furaként is magabiztosak legyenek és erre biztassák társaikat is.

Meglátom és megerősítem az embereket, akik így képesek ezt a Világot jobbá, szebbé, boldogabbá tenni.
Együtt elgördítjük az akadályokat, és jöhet a ragyogás és ragyogtatás!

 

Interjú a Telekeszi TV-ben Babják Annamáriával:

Vámos Robi

Vámos Robi beszélt a hivatásáról.

Közzétette: Telekeszi Tv – 2019. november 27., szerda

 

Hallgasd meg az interjút a Karc FM Spájz című műsorából Csesznák Anikó jóvoltából:

 

Tehetségzsákok ha robbannak – Interjú Lamival:

 

Te vagy az igazi Gyémántbogár!

Te adod az embereknek azt a fényt, amivel valóban elő mernek majd bújni a sötét alagútjukból. Kívánom, hogy minden terved megvalósuljon és hogy rengeteg gyermek szeméből kapd vissza az elveszett fényt!”

Fehér Patrícia


Villámadatok:

Név: Vámos Róbert György (de csak simán Robi)
Születésnap: 1978. május 9.
Anya: Dr. Kolozsi Ildikó, röntgenorvos (+1998)
Apa: Vámos Róbert, gépészmérnök (+1998)
Házastárs: Magyar Anita
Gyermekek: Péter (2009), Virág (2012)

Végzettség:

Brief coaching gyermekekkel és kamaszokkal (2017)
Diadal coach (2012)
Okleveles gépészmérnök (2003)

Díjak, elismerések:

OSzTV 2. helyezett (1996)
öztársasági ösztöndíj (1998, 2000)
Diplomaterv Nívódíj, 1. helyezett (2003)
ARC Pályázat, kiállított plakátok (2008, 2009)
Polgármesteri elismerés, Dunakeszi (2014, 2019)
50 Példakép egyike, Példakép Alapítvány (2014)
Pest Megye Év Iparosa (2016) Polgármesteri elismerés, Dunakeszi (2019)

Zsűritagság:
Gyémántbogár Díj (2017, 2018, 2019)
Várva Várt Alapítvány (2019)
Gluténmentes Élet Gyermekszemmel (2019)

Saját könyvek:
Élj úgy, ahogy élhetsz (2016), Ragyogj! (2018), Minden sikerül (2019)


Kérdéseket kaptam, melyek elgondolkodtattak.

A választ úgy tűnik, megfogalmaztam.

Az egyik kérdés ez volt:

Mi / ki nélkül nem tudnék létezni?

És a másik:

Mi az, ami engem boldoggá tesz annyira, amennyire én szoktam boldoggá tenni másokat?

Ami nélkül nem létezem:
Mások felemelése.

Aki nélkül:
Legyen kit felemelni.

Legyen kinek kifejeznem mindazt, amit át szeretnék adni.
Tudjak valakit úgy szeretni, ahogyan csak képes vagyok. Legyen kihasználva ezen képességem.

Szeretni: műveszet. Alkossunk hát!
Alkotni: szeretet. Szeressünk hát!

Love is an Art.

Vámos Robi

 

 

Somával – mert tanulni mindig kell!

“Mi így működünk”

“Rögtön szimpatikus voltál, amikor megláttalak. Aztán amikor az igazgatónkkal beszéltél, tudtam, hogy teljesen egyformán gondolkodunk. Amikor a gyerekeimmel találkoztál, és rögtön befogadtak a csapatba, akkor már teljesen biztos voltam abban, hogy nem tévedek. Mert ennyien nem tévedhetünk.

Mert őket én nevelgettem, és tudom, hogy milyenek. Megérzik a szeretetet, és nekik is szükségük van rá. Te elhoztad nekik más formában és férfiként, amit addig tőlem kaptak.

Te levegőt sem tudsz venni úgy, hogy ne szeress és ne szeressenek. Ebből táplálkozol, ezért rohansz át minden napon, hogy adj és kapj. Mert ha ez nincs meg, a lelked meghal. És csak menj és csináld, mert egy ilyen léleknek nagyon kell élnie!

Tudom, mert tőlem egyszer elvették ezt, és én is belehaltam… Akkor kezdtem újra élni, amikor visszamentem tanítani. Mi így működünk. Képesek lennénk koldulni is a szeretet, mert másként nem kapunk levegőt. Fuldoklunk egy szívtelen világban, de legyőzzük, szeretünk még akkor is, ha mások már nem fognak… Mert az lesz életünk utolsó perce, ha nem szerethetünk többé.

Berta Gabriella, tanító
Tiszalúci Arany János Általános Iskola
Gabriella írása itt

A Gyémántbogár és a Táblácska alapítójaként küldetésem:
Pozitív változásokat hozni az emberek életébe.

Interjúk a Karc FM-en:


Miért csinálom?

A képen saját gyermekeimmel: Virággal és Petivel.

Felvillanyoz és mérhetetlenül boldoggá tesz, ha egy gyermeket örülni látok a saját sikerének. A legjobb ebben, hogy a gyerekek ilyenkor nem csak a saját sikerüknek örülnek. Annak is örülnek, hogy ezzel a sikerrel és az ő sugárzó mosolyukkal másokat is megajándékoznak. Ez azért van, mert a Gyémántbogarak érzelmi intelligenciában bizony megelőznek sok felnőttet.

Minden erőmmel segítem az általam felfedezett kincseket, s egyben védelmezem is őket.

Ehhez a dolgokat másképp kell csinálni. Nem szokványosan, és egészen spontán módon.

Végtelen figyelemre van szükség. Megértésre. Elfogadásra. Szeretetre.

Mert ahhoz, hogy kinyissuk a szíveket, színek kellenek.

Vámos Robi

 

Miért csinálhatom?

2012-ben szereztem coach diplomát, majd továbbléptem, hogy a szakterületem a gyermekek önbizalomépítése lehessen.
Csaknem hatszáz egyéni foglalkozás és az eddigi szintén közel hatszáz iskolai osztálynak tartott csapatépítő és lendületet adó rendkívüli rajzóra a garancia arra, hogy jó helyen jársz most. 

Akik munkámat tanácsokkal és szakvéleményekkel segítik:

Vida Ágnes
pszichológus
www.kismamablog.hu

Berta Gabriella
tanító
Tiszalúci Arany János Általános Iskola

Jónyer Angéla
tanító, gyógypedagógus
Dunakeszi Szent István Általános Iskola

Szabó Eszter
klinikai szakpszichológus

 

Imola üzenete a vendégkönyvben – ezek az én kis csodaajándékaim!

Hogyan született meg a Gyémántbogár program?

 

A Táblácska, mint fordulat

Mindig is rajzoltam és vallom, hogy a rajz egy kiváló eszköz, hogy kifejezhessük magunkat, az érzéseinket. Fordulópont volt az életemben, amikor visszataláltam a rajzoláshoz, és saját vállalkozást építettem. A Táblácska most visszatekintve annak az eredménye, hogy a nem éppen rózsás gyermekkorom és diákéveim után végre elő mertem bújni a csigaházból. A Táblácskán a rajz mint eszköz működik: megjeleníti a kért jellemzőket, és lényegretörően ábrázolva az ajándékozottat, nagy meglepetést és örömet szerez.

Színezd ki magad!

Az egyszerű és vidám rajzokból készült Táblácskás színezők gyerekek ezreinek szereznek örömteli perceket és sikerélményt. Sok visszajelzés érkezett a pedagógusoktól és szülőktől, melyben arról számolnak be, hogy a gyerekek nagy lendületet kaptak a színezőkön dolgozva. A Táblácska és a Gyémántbogár között a kapocs pedig Barni példája:

“Igazi mérföldkő!”

“Előszedtük az összes színes ceruzát és mielőtt hozzáláttunk volna a “színezéshez” megnyitottam az internetet is, megmutattalak Neki. A kiskori képedet is, amelyen már rajzolsz, és a mostanit is. Majd a Többieket is, és végül Petit, a kisfiadat is. Meséltem a munkádról. Szájtátva hallgatta és azóta színez! Aprólékosan, megkockáztatom: precízen, és színekkel!!

Még aznap este elkészült az első igazán szép, színes színező (és azóta számtalan), és én akkor csak annyit sóhajtottam bele a világba: “látod Robi, hát megérte!”.
🙂
Tényleg csak annyit szerettem volna, csak, hogy tudj erről a kis semmicske dologról, amely számunkra mégis egy igazi mérföldkő! 

Kívánom, hogy még sokaknak légy olyan VámosRobija, mint amilyen nekünk lettél!”

Szeretettel: Éva és Barnabás

Amikor ezt az első iskolai vendégóráimon a saját szememmel láttam, akkor döbbentem rá, hogy pár vonal milyen nagy hatással van a gyerekek önbizalmára és önbecsülésére. Játékos, rajzos feladatokon keresztül szinte észrevétlenül sajátítanak el olyan megerősítő gondolatokat, melyeket minden nap hallaniuk kellene valakitől.

 

Színezők után: Óra Robi módra

2016 márciusa óta folyamatosan járom az iskolákat, és önbizalomnövelő, osztályközösséget építő rajzos szemléletfejlesztő órákat tartok. Immár több, mint kétszáz osztály tapasztalatával a hátam mögött újra és újra várom a kihívásokat és a csillogó szemeket.

Nagy feladat volt számomra, mikor még 2012-ben a saját Táblácskámat házi feladatként kellett megrajzolnom, hogy ki is vagyok és mit szeretek? Már ezen is szerepelt az emberek segítése, felemelése. Coachként akkor találtam igazán rá az utamra, amikor a gyerekekkel kezdtem el foglalkozni, ráadásul összekötve a másik szenvedélyemmel: a rajzolással.

 

Ragyogó önbizalom gyerekeknek

Felmerült a kérdés: Mi történne, ha egy egész osztály helyett csak egy gyerekkel foglalkoznék? Nos, a válasz erre maga a Gyémántbogár projekt!
Miután láttam, hogy a valódi figyelem, a megbecsülés és az egyszerű rajzok mire képesek, mániákusan kerestem a módját, hogy minél több gyermeknek segíthessek. Kerestem a szavakat, hogy ez itt tehetség, önbizalom, elfogadás – netán egyszerűen csak figyelem?

2012-ben végeztem DIADAL coach-ként, majd 2017-ben továbbképeztem magam, hogy szakterületem a gyermekek önbizalomfejlesztése lehessen. A megoldásra fókuszáló beszélgetés az igazi világom, mindezt temérdek rajzzal kísérve!

 

Táblácska vagy Gyémántbogár? – A megoldás mindkettő!

Táblácska és Gyémántbogarak találkozása: a Mindenki című film és a kórus két tagja 🙂

Időm nagy részében a rajzolást már nem Táblácskák készítésére használom, hanem arra, hogy a gyerekeknek lendületet adjak. Heti két napom az iskolai óráké, s egyre több időt töltök el magántanítványaimmal, akiknek színes programokkal segítek abban, hogy önmagukra találjanak és bátorságot szerezzenek – hogy ők is megtalálják az útjukat, mint ahogy én tettem a rajzokon keresztül.

 

Szeretettel köszöntelek itt!


Diplomáim

DIADAL (R) Coach, 2012 Megoldásközpontú coaching gyermekekkel és kamaszokkal, 2017

Az 5. Magyarországi Coaching Konferencián 2013-ban
Workshop “Rajzold le és beszéljünk róla” címmel


A pedagógus diplomáról Berta Gabriella tanító tollából: klikk a cikkhez!

“Szeretetteli rácsodálkozással, ítélkezéstől és minősítéstől mentesen”

“Nagyon fontos dolgot teszel: időt és figyelmet szánsz a gyerekekre, mindezt szeretetteli rácsodálkozással, ítélkezéstől és minősítéstől mentesen. Olvasgattam a honlapodon a bejegyzéseket és lenyűgözött mindaz, amit és ahogyan csinálsz, rendkívüli az a kép, ami a visszajelzésekből kialakult bennem rólad. Milyen jó lenne, ha mindezekhez az eredményekhez nem lenne szükség Vámos Robira! Ha minden szülő meg tudná adni ezt a figyelmet és rácsodálkozást a saját gyermekének… Addig, míg ez megvalósul, igazán hiánypótló mindaz, amit teszel a gyerekekért.

Önmagában az, hogy egy továbbképzésen találkoztunk, mutatja azt a felelősségteljes hozzáállást, amellyel a munkádra tekintesz. A képzésen minden kérdésed, megnyilatkozásod arra irányult, hogyan válhatnál még jobbá abban, ahogyan a gyerekeket és szüleiket támogatod. Azzal együtt, hogy tisztában vagy a saját értékeiddel és mindazzal, amit már megvalósítottál – és méltán lehetsz is büszke mindezekre -, elismerésre méltó alázattal és nyitottsággal fogadod mások ötleteit, keresed, hogyan tudod beépíteni azokat saját gyakorlatodba.
Az, hogy remekül szót értesz a gyerekekkel, nagyban köszönhető annak, hogy meg tudtad őrizni ezt a befogadó, nyitott és kíváncsi hozzáállást, ami kisgyermekként még mindannyiunkat jellemez. Örülök, hogy megismertelek és jó szívvel foglak ajánlani bárkinek, aki a gyermekének vidám, hasznos és önbizalomnövelő foglalkozást keres. Én magam is teljes biztonsággal és bizalommal bíznám rád saját gyerekeimet.”

Göntér Mónika, coach, tréner
www.gontermoni.hu

Célom:

Élményt és értéket adni az embereknek, könnyeddé, szórakoztatóvá, vidámmá és színessé tenni a hétköznapokat.

Szürkéből színeset, unalomból élményt, szomorúból boldogot varázsolni.

Kiragadom az embereket abból, amibe beragadtak.

Örömmel töltöm meg a hétköznapokat. A Tiédet is, nagyon szívesen!

Gyermekeidnek pedig segítek annak lenni, akik lehetnek, hogy ajándékok lehessenek a környezetük és saját maguk számára!