Egyéni Gyémántbogár® foglalkozás csodabogaraknak

A Gyémántos szoba: itt várlak benneteket!

 

GYENGÉBŐL 💫 ERŐS.
IZGULÓSBÓL 💫 MAGABIZTOS.
FÉLŐSBŐL 💫 BÁTOR.
ÁRNYÉKBÓL 💫 FÉNY.
REJTETTBŐL 💫 LÁTHATÓ.
MAGÁNYOSBÓL 💫 BEFOGADOTT.
KÜLÖNCBŐL 💫 ELFOGADOTT.
SÉRTETTBŐL 💫 ELFOGADÓ.
ZÁRKÓZOTTBÓL 💫 SZABAD.
CÉLTALANBÓL 💫 ELSZÁNT.
PASSZÍVBÓL 💫 LENDÜLETES.
GÖRCSÖSBŐL 💫 KÖNNYED.
VALAKI MÁSBÓL 💫 ÖNMAGA.
ÁLARCOK HELYETT 💫 RAGYOGÁS.

TEHETSÉGBŐL 💫 CSODA.


ÓVATOS CSODÁBÓL
💫
RAGYOGÓ AJÁNDÉK.

 

Jelentkezzetek itt és egyeztessünk egy időpontot! >>

 

Kik a Gyémántbogarak?

Gyémántbogár: Gyémánt + Csodabogár. Eleinte rejtőzködő életmódot folytató, csillogásáról még nem tudó vagy csillogását elfedni próbáló zsenge életkorban leledző emberke. Különös ismertetőjegye, hogy felfedezése után felhagy a rejtőzködéssel és csillogó röpképződményeit kibontva szárnyalásba kezd. Megerősödik és elfogadja önmagát. Tehetsége kivirágzik. Bátorságot merít saját sikerélményeiből. Önmaga lesz, előbújik, és ajándékká válik saját maga és környezete számára. Leküzdi a félelmeit és elhiszi, hogy a különlegességével és furcsaságával együtt lehet őt nagyon szeretni. Ezáltal a még rejtekező Gyémántbogaraknak is bátorságot és erőt ad és példát mutat. Előfordul az ország bármely pontján, oktatási intézményekben, családi környezetben. Figyelemmel, őszinte érdeklődéssel, törődéssel, szeretettel és dicsérettel táplálkozik. (Forrás: Dr. Szántay-Vámos: Bogárológiai lexikon)


Mit adhat nektek, ha találkozunk?

Találkozásunk megerősíti gyermekedben a kivirágzáshoz szükséges önbecsülést, legyen ő bármilyen tehetség: művész, sportoló, énekes, színész vagy táncos, vagy egyszerűen csak gyerek, aki önmaga szeretne lenni. A gyermek coaching segít!

Mert meg kell neki mutatni, hogy nem kell mások véleménye szerint élni: legyen csak simán önmaga!
Inspirálni kell őt, segíteni neki kibújni a csigaházból és megtalálni a saját útját.

Meg kell őt erősíteni, hogy képes legyen az akadályokkal megküzdeni az úton. Mert akadályok, ellenségek, nehézségek biztosan lesznek. Megerősödve jöhetnek a csodák!

 

Ajánlott életkor – a számok nagysága jelzi, kinek ajánlom leginkább:

 

Ez persze nem azt jelenti, hogy várj a legjobb pillanatra. Gyertek, ha ajánlottam vagy felmerült, hogy jöttök. Nagyobbaknak pedig már a felnőtt coachingot javaslom.

 

 

Tipikus helyzetek, amikor egy konkrét helyzetre keresünk megoldást:

Félelem a megmérettetéstől, lámpaláz:

– felvételi
– színpadi, osztály előtti szereplés
– szóbeli felelés, dolgozat, vizsga
– meghallgatás, színházi felvételi

Kirekesztettség:

– iskolai zaklatás
– meg nem értettség
– magány

Konfliktusok:

– kamasz nyűgök
– otthon

– iskolában társakkal
– tanárokkal
– testvérrel

 

Mik a jelei, ha gyermekedben több van, mint amit megmutat, és mikor ajánlott az egyéni foglalkozás?

A csoportban elbújik vagy éppen ellenkezőleg: szerepel, szerepel, szerepel, mert elismerésre vágyik.
– Egész máskepp reagál mindenre, mint a többiek.
Érzékenyebb, mint társai.
Korát megelőzve, mély intelligenciával fogalmaz meg felismeréseket.
Elkalandozik, figyelemmel vannak bajai.

Sajátos humora van, szereti a favicceket (nagyon!).
– Gyakran kérdezi, hogy jó-e amit csinál.
– Ha megdicsérik, ezt nem fogadja el, lepereg róla.

– Láthatóan nagyon örül, ha figyelmet kap.
Egyéni módon közelíti meg a problémákat.

Nagyon kreatív, bármiből bármit képes kihozni, ha elkezdi.
Furának mondják mások. Csodabogárnak.
– Gyakran piszkálják a furcsasága miatt.

 

Mi a coaching?

A coaching egy nagyon komoly szakma, ami nekem egyenlő az életemmel.

2012-ben végeztem Diadal Coach-ként, majd továbbléptem, hogy szakterületem a gyerekek – kiemelten a kiskamaszok, kamaszok lehessenek. Több, mint kétszázötven egyéni foglalkozás és több, mint 500 iskolai osztály tapasztalatával várlak benneteket. Az önbizalom gyerekeknek kulcsfontosságú, és növeléséhez a gyermek coaching az egyik leghatékonyabb megoldás.

Coaching során kérdésekkel, feladatokkal dolgozunk a témán, amit előzőleg szintén mi állapítunk meg. Bár sokszor nem kifejezett céllal érkeznek hozzám a gyerekek és szülők, mégis mindig meg tudjuk fogalmazni, hogy mi lenne az a legjobb eredmény, amit a találkozásunk adhat.

Nem terápia: nem gyógyítás és nem varázslás. Nem tesztelek vagy méricskélek. Pszichológus sem vagyok. A pszichológus problémákkal foglalkozik és gyakran a múlttal. Én a megoldással és a jövővel.

 

A gyermek coaching várható hatásai:

 

gyermek coaching hatásai

 

Szülők sorai a jelentkezéskor:

“Kíváncsivá tettél. Megmutattam a kisfiamnak az oldaladat, és máris rávágta, hogy menjünk. Általában nem szokott ilyesmiért lelkesedni, így hát jelentkeztem.”

“Sokszor veled együtt nevetek ill. döbbenek rá, hogy mennyire jó dolgokat tudsz művelni másokkal. “Kicsit” önmagamat látom kisfiamban és ha lehetőségem lett volna anno gyerekkoromban kapnom segítséget, akkor valószínű ma máshol tartanék önmagammal/-ban. Ezt a “kis” pluszt látom benned.”

“Kislányom alkotásvágya és a Te szemléleted párosításával remélem, hogy fel tudjuk oldani a belső szorongásait.”

“Az iskolai óra után fel volt villanyozva. Boldogan újságolta,hogy mi történt vele. Utat találtál hozzá.”

“Mostanában kezd elveszni a korábbi ragyogást, amit a rajzolással tudott kifejezni. Jól jönne egy adag önbizalom, amit el tud tenni arra az esetre, amikor az élet nem könnyű.”

“Nagyon tetszett amit olvastam, ill. amit (…) néni az iskolában tartott óra után mesélt és mivel azt gondolom (…)nak nincs speciális ‘baja’, csak egy kis segítséget, támogatást kellene kapnia, hogy meg merje mutatni magát igazából, pont Rád van szükségünk:) Mi szülőként támogatjuk, de azt éreztem korábban, hogy valami hiányzik, mert mi nem értünk így hozzá, meg más a viszonyunk, így amikor megtaláltunk, rögtön az jutott eszembe, hogy igen, rádtaláltunk :)”

“Az iskolai óra után fel volt villanyozva. Boldogan újságolta,hogy mi történt vele. Utat találtál hozzá.”

Jelentkezzetek itt és egyeztessünk egy időpontot! >>

14 helyzet,
amikor a Gyémántbogár Gyermek Coaching segít:


1.

“Vajon mit gondolnak rólam mások?”

Nem meri megmutatni, amit tud. Lámpalázas. Több önbizalom kell. Mert sokat bírálják. Minősítik. Lenézik talán? Beképzeltnek tartják, ha “túltolja”? Mai gondok ezek. Mintha egy engedélyre várna mindig: lehetsz olyan, amilyen vagy, és nem számít, mások mit gondolnak. Van, hogy egy igazi kincs álruhában jár: a közösségben nem magát mutatja, hanem egy szerepet játszik. Ha viszont megerősítik az önbizalmát, akkor megmutatja az igazi kincs mivoltát, és ezáltal egyre erősebbé válik.


2.

“Nem vagyok elég jó!”

Hogy állunk az önbecsüléssel? Amikor ha kész van, azt mondja: “csúnya lett” – és eltakarja. Fél, hogy véleményt fognak róla mondani, mert az várhatóan nem lesz dicséret. Vagy olyan dicséret lesz, amit csak azért mondanak, hogy neki jobb kedve legyen. Ha viszont elfogadja magát, kapuk nyílnak meg!


3.

“Úgysem sikerül. Minek? Félek, hogy elrontom!”

Kishitűség és negatív gondolkodás. Kár belefogni. Elkeseredettség, kedvetlenség, céltalanság. Szenvedés tanulás vagy megmérettetés közben (helyett). Átfordítjuk!


4.

“Ha nem tökéletes, akkor teljesen rossz.”

Maximalista Gyémántbogarak. Mindennek tökéletesnek kell lennie. Lámpaláz. Nem elég úgy, ahogy sikerült. Örök elégedetlenség. Összegyűrt papírok. Mert ha elrontok valamit, hibázok, és másnak kell kijavítani. Ha nem csinálom meg jól, kisebb leszek a szemében. Sőt, lehet, hogy nem fog majd szeretni? Hogyan lehetne picit lazítani?


5.

Saját árnyékukban elbújt tehetségek

Pedig ha előbújik, csodák történnek: a tehetségével megajándékozhat másokat – akár az egész Világot is! A bent megbúvó kincs rejtve marad, akarva vagy akaratlanul is.
Sokszor az a baj, hogy túl sokat elemzik őket és lesik minden rezzenésüket. Vajon mennyivel tudna jobban szárnyalni, ha engednénk őt olyannak lenni, amilyenek?


6.

Tehetségek papírral és címkékkel

Mindig a hibáit javítgatják. Pedig ha az erősségeiket emelnék ki, a “problémáik” sem lennének problémák. Végre elfelejthetjük a mindenféle SNI, BTM és társai papírokat, és ragyoghatunk!


7.

“Ha önmagam vagyok, akkor fura leszek és nem fogadnak el.”

Mondhatják akár különcnek és flúgosnak is. Sőt, ez kifejezetten előny! Megtanítom a gyerekeknek, hogy a furaságuk az előnyük. Igenis lehetnek erősek úgy is, hogy egyediek maradnak! Nem kell letörni a szárnyaikat! Emellett pedig: mi lenne, ha ezentúl úgy gondolná, hogy egyáltalán nem baj, hogy valaki nem érti és nem fogadja el őt? Milyen változást hozna ez és mi lenne a legjobb ebben?

 

8.

Ál-lazák álarcban

Van, hogy azt mutatják, hogy lazák, mert máris álarcban járnak, hogy elfogadják őket. Cukik, mencik, de belül ott vannak a kétségek. Az illető nagyon érzékeny, emiatt kidolgoz egy mesterkélt őt “lazának” mutató álarcot, de belül továbbra is küzd a félelmekkel. Van megoldás!


9.

“Figyelnek, de nem látnak. Hallgatnak, de nem értenek.”

A Gyémántbogarak akkor lesznek ajándékok, ha megértjük őket. Akkor csoda történik! Hirtelen nagyon csillog a szemük, és a mosolyuk kínmosolyból átalakul valódivá.


10.

Hogy bírod az igazságtalanságot és a kudarcot?

Mások bezzek csalhatnak? Megtanuljuk, hogyan kezeljük az igazságtalanságot! Miközben mi mindenben korrektek vagyunk, mi az, hogy mások csalással nyernek? Feldolgozzuk!


11.

A Világ elrontja őt – Veszélyes neki a mai világ

“A legnagyobb félelmem vele kapcsolatban, hogy a világ elrontja őt, és a “kis” lelkét!” – Megerősödve éppen hogy Ő fogja a többieket a jó irányba mozdítani.


12.

Bántalmazók, tábornokok, energiavámpírok

Tíz jó dolog kell egyetlen rossz ellenében. Annyit és annyira bántották és bántják, hogy már nem hiszi el, hogy léteznek normális emberek. Ezen a szűrőn át nehéz elhinni, hogy van, aki elfogad. Megvizsgáljuk a bántalmazókat és tiszta lappal indítunk.


13.

Félelem az elutasítástól

Annyira fél az elutasítástól, hogy inkább ő utasít el másokat. Látszólag nem fogadják be a közösségbe, társaságba. Pedig valójában sosem utasítanak el mások senkit. Csak Ő, saját magát. Segíteni kell, hogy át tudja adni az ajándékát: önmagát, mint kincset.


14.

Kőkemény tehetségek

Nagyon nagyon tehetséges és nagyon különleges. Csak éppen nagyon kemény is. Katonás. Megmondja a véleményét, ami fontos – csak a tálalás módja nehéz ügy. A környezete emiatt beképzeltnek és nagyszájúnak gondolhatja – pedig ő nem az. Csak ilyen. És ez is rendben van. Csak beszélni kell róla. Megérteni és tisztelni őt.

 

Jelentkezzetek itt és egyeztessünk egy időpontot! >>

 

“Hannát mintha kicserélték volna”

Hannát mintha kicserélték volna, RAGYOG és tudja, hogy MINDEN SIKERÜL. Attól a naptól kezdve képes befogadni azt a sok szeretetet, ami felé érkezik. Attól a naptól kezdve nem a betegségre, csakis a gyógyulásra koncentrál. Attól a naptól kezdve minden olyan, amilyennek előtte is lennie kellett volna. Attól a naptól kezdve ők ketten örökre barátok lettek.

Pedig csak rajzolgattak, beszélgettek, Robi mutatott pár kártyatrükköt…

gyermek coaching Hanna

Most már tudom: akkor, ott ennél sokkal több történt. A lelkük is egymásra talált. És végre kisütött a nap.

 

Cs. Kovács Kriszta, Fót

 

“Látni azt, ahogy a süniből pillangó lesz”

“Robit nagyobbik lányom betegsége kapcsán ismertem meg egy iskolai foglalkozáson. Akkor, ott úgy éreztem találkoztam egy nagyon életvidám, csupaszív emberrel.
Szülőként fantasztikus átélni azt a csodát, amikor a szemek valóban csillognak, látni azt, ahogy a süniből pillangó lesz, érezni gyermekem boldogságát, amit Robi segített felszínre hozni, az Ő szavaival ” ragyogni”.
Megtisztelő, hogy részesei lehetünk a valódi csodának, amit bárki megtapasztalhat.

Kiss Edina, Budaörs

 

“Azonnal megtalálták a közös hangot”

“Robi egy szinten örökké megmaradt gyermeknek és ettől (no meg a pozitív, elfogadó kisugárzásától) a kis barátai egy szempillantás alatt nagyon közel engedik magukhoz, ezután pedig irtó gyorsan kinyílnak, majd ragyogni kezdenek. Már az első találkozás is nagy hatással volt Vikire. Lányunk mindig is sokszor szívesen elmélyült a saját maga által kreált amúgy rendkívül színes és részletes fantáziavilágában -Figyelem, ma már tudjuk, hogy ez egy komoly tehetség jele lehet! -, eközben az idegenekkel inkább óvatos volt, de Robival azonnal megtalálták a közös hangot.

Azt már most látjuk, hogy Robi tehetsége, amellyel ragyogásra készteti a tehetséges gyémántbogarakat, az egyszerűen sorsfordító erővel bír! Sok emberrel találkoztam már életemben és rengetegről olvastam, de eddig csak olvashattam olyan lélekről, mint Robié. Amit ő ösztönösen, tiszta szívvel a lelkéből nyújt a gyerekeknek, az már a fantasztikumba illő.”

Koncsik Attila, Szigetszentmiklós

 

“Bálint azóta ragyog”

“Helyzetjelentés!
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Gyémántbogár Bálint úrfi 23-án olyat szavalt, mint Petőfi!!!! ? Középdöntős!!!!

Amikor itt jártál nálunk, Bálint nagyon padlón volt….Anyaként ezt végig nézni (sokszor tehetetlenül) nagyon nehéz.
Deeee bejött hozzánk egy furcsa táskával Robiiii….szeme fürkésző volt és rajzolt….és varázsolt….és kérdezett…és nevetett… és nevettetett. ? Ajándékot hozott…. Időt adott és figyelmet!

gyermek coaching Bálint

Bálint azóta ragyog!

Ez nem tündér mese… egy “kulcsot” kaptunk tőle a lelkünkhöz és egy mondatot “ Erősek vagytok!”
Igeeeeen!
Azok vagyunk!!!!!❤️

Szeretettel ölelünk. Kata anya és Bálint! “

Kovács Kata, Baté (Somogy megye)

 

“Szivárványgömböcském kiszabadult, szárnyal”

 


gyermek coaching Eszter

Égető Erika, Veresegyház

 

Itt olvashatod még több szülő és gyermek véleményét, gondolatait a gyermek coaching kapcsán >>

 

Jelentkezzetek itt és egyeztessünk egy időpontot! >>

 

Ismered ezt az érzést?

Sokszor nem tudjuk, mi hiányzik.

 

Jössz-mész, teszed a dolgod. Igazából egész jól elvagy. Aztán sok óra után… iszol egy pohár vizet.

Akkor jössz rá, hogy AHA, ez hiányzott.

 

gyermek coaching pohár víz

Nem kell feltétlenül probléma ahhoz, hogy a jóból még szuperebb legyen. De természetesen felgöngyölíthetünk egy konkrét helyzetet is.

 

“Oké, azt hiszem értem, de mit mondjak a gyerekemnek, hová megyünk?”

Ha már találkoztunk, akkor természetesen ez a kérdés okafogyottá válik. Ha iskolai órán találkoztunk, tuti akar majd jönni. 🙂

Ha még nem találkoztunk, akkor pedig mondhatod: “Robihoz megyünk, akihez rengetegen járnak és meg kell ismerned. Kicsit bolond, kicsit vicces és fura, pont neked való!”

Vagy mondhatod: “Rajzolni, varázsolni, alkotni, játszani.”

Amivel megnyugtathatod: NEM suliba. NEM felmérésre. NEM vizsgálatra. NEM tesztre. Nem kell semmit megmérni, felmérni vagy javítani. A gyermek coaching nem erről szól.

És mit mondj a tesónak? Ő miért nem jön?

Ebben biztosan van már gyakorlatod: jöhet a tesó is, csak ne egyszerre gyertek, talán az ikrek lehet kivétel.
Mondhatod a tesónak, hogy most külön programot találtál ki neki is. Fontos, hogy ez nem kiváltság, neki is része lehet benne bármikor, csak ha az egyik gyermekednél rögtön érezted, hogy ez kell neki, akkor nem biztos, hogy a másikra is igaz ez.

A Gyémántbogarak világában gyakran rájövünk, hogy igen, ez a pohár víz hiányzott.

Lehet, hogy nálatok is épp az lesz a “pohár víz”, hogy találkozunk?

 

A gyerekek ezt mondták:

“Megtaláltam a felnőtt BFF-em! Most már nem annyira érdekel mások véleménye és tudom: ha valamibe belekezdek, az menni fog!”

Lipták Bernadett (10)

“Elmondhatatlanul jó érzés hogy el tudom hinni, hogy valóra tudom váltani az álmaim, illetve hogy tudom, hogy nem vagyok egyedül a furcsaságommal.”

Bali Barbara (14)

“Nekem azt adta Robi, amit nem lehet megvenni pénzzel. Boldogságot és szeretetet. Azért ajánlanám másoknak, mert önmagad lehetsz és Robi elfogad akárki is vagy.”

Diós Lara (12)

“Nagyon jól érzem magam mindig Robival. Már az első alkalommal megszerettem őt. Nagyon bírom benne, hogy olyan poénos, vicces. Robi nagyon szeretetteljes, kedves. A legjobb a kreatív közös kép készítése volt. Amire, ha ránézek mindig eszembe jut, hogy ott voltam a Robinál, és mennyire szeretjük egymást.”

Farkas Lili (8)

 “Jó volt Robival lenni. Vicces. Sokkal bátrabbnak érzem magam, amióta találkoztunk.”

Farkas Jázmin (10)

Jelentkezzetek itt és egyeztessünk egy időpontot! >>

 

Sokféle kincs van.

És mindenkiben ott rejtőzik.

 

Kincs az is, ha valaki életvidám és kiegyensúlyozott – lendületét pedig átadja környezetének.
Hiszem, hogy mindenki lehet tehetséges valamiben. De ez magától nem biztos, hogy kiderül. Olyan környezet kell hozzá, amiben a tehetség meg tudja és akarja mutatni magát. Együtt megteremtjük ezt a környezetet.

 

Számíthatsz rám.

Tényleg. Tényleg számíthatsz.

 

A közös munkával nem “letelt a 45 perc és viszlát” típusú segítséget kaptok.
Valódi támaszt nyújtok azok számára, akik hozzám fordulnak.
A legrövidebb találkozó nálam két teljes óra időtartamú, a folytatást pedig megbeszéljük, sok a lehetőség!

 

A Gyémántbogár® Gyermek Coaching nektek és neki is ad egyszerre.

Ragyogás az egész családnak.

 

Nem úgy dolgozom, mint egy pszichológus. Nem is vagyok az.
Nem méricskélek és nem értékelek vagy tesztelek.
Adok viszont Nektek, szülőknek is egy nagy adag figyelmet.

Gyermeked is sokat kap, és emellett Ti is épültök, megerősödtök és jobban megismeritek Őt.

 

gyermek coaching hatásai 2

Jó helyen jársz! Ideje találkoznunk!

 

Jelentkezzetek itt és egyeztessünk egy időpontot! >>