Gyémántbogár Mentorprogram

Gyémántbogár szint: ?? 2. Megerősödés és ??? 3. Ajándék
? Résztvevők száma: 1 fő
↕️ Kiknek ajánlom: 9-16 éveseknek
?️ Időtartam: 1 év
? Helyszín: országosan, sőt 🙂

Dolgozzunk együtt? Sokat?

Van egy képességem. Meglátom, kiben hol van a csiszolatlan gyémánt. Mi az, amiben igazán kiteljesedhet?

Sok tehetséggondozó program elengedi a gyerekek kezét egy idő után. Én csak akkor, ha Te vagy Ő kéri. Amíg élek, vagyok. Számíthattok rám! Én abban hiszek, hogy igenis lehet erős kötelék a mester és tanítvány között – természetesen egészséges határok betartásával. Az a fajta figyelem, amit én tudok adni, nem terem minden bokorban.


Rendszeresen találkozunk:

Mindenben segítek, amiben csak tudok.

Figyelem! Ez nem egyszeri alkalom. Annak nincs értelme. És nem is működik mindenkivel!

De ha megvan az összhang, akkor csodákra készülj. Lendületet és szárnyakat adok, ha van rá igény. Márpedig akivel eddig találkoztam, ezt sosem tagadta.

Én is jártam egy nagy mentornál – Geszti Péterrel 2015-ben

“Jöhetek még, Robi?” – természetesen. Sőt, ha együtt dolgozunk, akkor bizony ez kifejezetten kötelező. Összevissza találkozva nem lehet haladni. Vigyünk bele rendszert!

Nincs jobb érzés, mint igazán támogató, remek szülőkkel és különleges, csodás, tehetséges gyermekeikkel találkozni. Engem is feltölt, s ezáltal még szuperebb eredményeket érhetünk el. Együtt!

 


Kiknek ajánlom?

A programot 10-18 éves kor közöttieknek ajánlom.

A mentorprogram előtt mindenképp ajánlom egy Rajzos Szemléletfejlesztésen vagy egy Felhőtlen Napon való részvételt!


Hogyan kezdhetjük el a közös munkát?

Indulás előtt

Ahhoz, hogy a rendszeres találkozásról és hosszútávú közös munkáról beszélhessünk, szükséges, hogy részt vegyetek egy Felhőtlen Napon. Erről bővebben itt olvashatsz. Ez az első találkozás különleges: ezen a szülő is részt vesz – Te is részt veszel -, és mialatt beszélgetünk a céljaitokról, máris elkezdjük a munkát egy odaillő, izgalmas rajzos kihívással.

Borókával a mentorprogram első találkozóján máris munkához láttunk – fotó: Kondás Andrea


Mit jelent itt a közös munka?

Havonta legalább egyszer találkozunk, ezen felül pedig szükség esetén több, rövidebb minitali is lehetséges.

A program rendkívül spontán, pörgős és nagyon életszagú: tőletek éppen ezért rugalmasságot és elfogadást igényel. Nem mindennapi, ebben biztos lehetsz!


Eszterrel nem csak rajzoltunk: gyurmáztunk is!

A program részletes leírását és hogy mi mindent tartalmaz, az első (Felhőtlen Nap) találkozón megbeszéljük, illetve átadom. Ez alapján tudjátok dönteni, hogy elkezdhetjük-e a hosszútávú rendszeres munkát.


Mi lesz később?

Egy ilyen szoros együttműködés eredménye szinte mindig egy igazi, minőségi, emberi kapcsolat. Fontosnak tartom, hogy a cél teljesülése után úgy “váljunk el”, hogy ez egy hálás, szeretetteljes, örömteli és tovább működő kapcsolat maradjon mind a mentorált és mentor, mind pedig a szülők és a mentor között. Új célokat kitűzve pedig természetesen folytathatjuk a munkát.


Felelősséggel

Nagyon vigyázok arra, sőt, célul tűzöm ki azt is, hogy gyermeked képes legyen nélkülem is haladni két találkozás között. Nem alakítok ki olyan függőséget, mely túlzottan hozzám köti őt. Vigyázok rá, hiszen ő a Tiéd – segítek Neked, hogy segíthess az ő fejlődésében is!


“Szülőként is rengeteget tanulhatunk tőle, és ez is gyermekeink javára fog válni”

„A lányom korosztályában megnyerte a Gyémántbogár 2017 rajzpályázatot és ezzel az egy év mentorálást, így kerültünk kapcsolatba Vámos Robival, a Táblácska Hungary megálmodójával és stratégiai vezetőjével.

Túl a mentor program nulladik találkozóján, elmondhatom, hogy Robi személyében egy olyan ritka és különleges csodalényt ismerhettünk meg, akire a mai családoknak nagy szüksége van. Robi végtelenül kreatív, játékos és szabad ember, aki megőrizte benső gyermekét, és képes rajzos-játékos formában, remek pszichológiai érzékkel és érzékeny antennákkal, őszinte-nyílt kommunikációval, óriási szeretettel, határtalan hittel, optimizmussal és nyitottsággal gyógyítani, fejleszteni, kibontakoztatni, úgy hogy közben a gyermek észre sem veszi, hogy ő most épp gyógyul-fejlődik-kibontakozik.

Robi egy gyorsító katalizátor. Szülőként is rengeteget tanulhatunk tőle, és ez is a gyermekeink javára fog válni :)”

Valter Éva
Kismama – Babás – Gyermek Jóga oktató, holisztikus természetgyógyász, Aquarius-Élet-Mű-Hely Alapítvány szíve-lelke, Ultrafutó
Fót


Miért hozzám fordulj?

– Csak 2016 tavasza óta több, mint háromezer gyermekkel találkoztam az iskolákban, ahol rajzos szemléletfejlesztést tartottam. Sok helyen hatalmas változásokat hozott már a legelső alkalom. Az a fajta őszinte törődés, amit nyújtok a gyerekeknek, elindítja őket – csupa jó dolog felé, nagyon jó irányba!

– Coach végzettségem és a hatékony kérdezéstechnika, valamint villámgyors helyzetfelismerő képességem a garancia arra, hogy megtalálom a közös hangot a legzárkózóttabb gyerekekkel is – mégpedig szinte azonnal!

– Az elmúlt években valódi csodáknak lehettem tanúja: a Te gyermeked is az!


Miből állnak a mentorprogram egyes alkalmai?

A program részletes leírását kölcsönös szimpátia esetén az első találkozón – Felhőtlen Nap – adom át, most csak címsorokban:

Beszélgetés:

Megoldásra koncentráló, lelkesítő és lehetőségeket feltáró módon beszélgetünk: Mi történt? Mivel haladtunk? Mi újság? Mi aggaszt esetleg? Hogy állunk a célok teljesülésével?

Ennek alapján fogunk dolgozni is utána.

Szórakozás:

Játékosan oldjuk fel az esetleges gátakat, és észrevétlenül haladunk.

Munka:

Kihívást jelentő, a kényelem határát éppen meghaladó, általában rajzos feladatok. Vegyesen, egyénre szabva, ha van rá mód, akkor változatos helyszíneken.

Kívánságteljesítés:

Ha van egy – vagy három – kívánság, örömmel segítek teljesíteni. Rávezetem a gyermeket olyan megoldásokra, melyekkel képes lesz elérni, hogy az akár meglepő és lehetetlennek tűnő kívánsága is teljesülhessen. Segítek a megvalósításban is!

Házi feladat:

Ez inkább mindig egy kis szorgalmi: fontos, hogy két találkozás között is be-be villanjon, amiről beszéltünk.

Konzultáció a szülőkkel:

Lehetőséget  adok arra, hogy külön is beszéljünk a tapasztalatokról. Ekkor visszajelzést adok arról, amit én látok, és finomítjuk a célokat is.

Közös találkozó a mentoráltakkal és szüleikkel:

Fontosnak tartom, hogy megismerjék egymást a mentorálással támogatott Gyémántbogarak. Éppen ezért legalább egy közös találkozót is szervezünk.


Mi lesz a Te szereped, mint szülő? Hogyan járulhatsz hozzá a még nagyobb eredményhez?

A program minden tekintetben különleges és újszerű a gyerekek számára. Annyira szeretem csinálni, hogy ez mindenben megmutatkozik. Éppen ezért a gyerekek rendkívüli módon megkedvelik a foglalkozást és az ott “végzett” gyakorlatokat. Megkedvelnek engem is. De ne aggódj: ez a folyamat része.

Természetes dolog, hogy megkedvelnek, hiszen én mindig kiemelem az erényeiket és elismerem a képességeiket. Meglátom, mi az, amit jól csinálnak. Ebben Te is tudod támogatni a haladást! Megtanítok Neked is néhány olyan módszert vagy praktikát, mellyel:

  • Te is pozitív visszajelzést tudsz majd adni gyermekednek
  • Nem én leszek a jó zsaru, te pedig a rossz
  • Nem érzed úgy, hogy én barátja lettem a gyermekednek, neked pedig ez nem sikerült
  • Magad is része leszel a folyamatnak, így megmarad az egészséges egyensúly, és otthon is működni kezdenek a dolgok.

Ez egy olyan program, amin a szülőnek lesz több házi feladata, készülj!


Mennyibe kerül a Gyémántbogár Mentorprogram?

A program díja havonta fizetendő, egyedi megállapodás szerint.


Tetszik, amit itt olvastál?

Gyertek el, és kezdjük el kötelezettségmentesen egy első alkalommal. Beszélgessünk, ismerjük meg egymást. Nem várhatom el, hogy ismeretlenül rábólints egy hosszú távú együttműködésre.
Ha látod a kis bogaradon, hogy tetszik neki a program, akkor pedig úgyis előkerül a “hogyan tovább?” kérdése.

JELENTKEZZ ITT, ÉS TALÁLKOZZUNK! >>