Egyéni Rendkívüli Rajzóra

Bátorság, önbizalom és önismeret rajzokon át

Időtartam: 1 vagy 2 óra

Online video (Zoom): elérhető
foglalj időpontot >>

Személyes találkozó: elérhető
foglalj időpontot >>


VALÓDI SIKERÉLMÉNY

A legnagyobb sikerélményt az adja, ha valami jobban sikerül, mint gondoltuk:

Rajzoljunk együtt!

 

Első alkalommal melyiket válaszd?

 

Életkor 1 órás online
időpontfoglalás >>
2 órás online
időpontfoglalás >>
2 órás személyes
időpontfoglalás >>
5 – 6 éves
7 – 8 éves
9 – 10 éves
10 évesnél nagyobb

 

⏰ FOGLALJ IDŐPONTOT ITT >>

A tiszteletdíjat megtalálod a foglalási naptárban a választott programra kattintva.

 

Futó ember fejlődése fél óra alatt (6 éves)

Jázmin nyulas-traktoros rajza az élő óra után

Színezéstechnika könnyedén

Sárkány előtte (fent) és sárkány 1 óra múlva (7 éves)

Pati (aki “nem szeret rajzolni”) baglyai 6 és fél évesen

Csillog a gyémánt Bálintnál (9)

 

Nem csak rajz:

Játékosan tanulunk önbecsülést, elfogadást és önbizalmat a rajzokon keresztül.

Vajon mi adja a legtöbbet? És mi az ami éppenhogy bezárhatja a gyereked ahelyett, hogy kinyitná a titkos ajtót?

Rajz? Montázs? Festmény?

Ha eljössz gyermekeddel hozzám és együtt alkotunk, nem mindig rajz lesz belőle. Hiszen hogy mi az, ami Neki a legtöbbet adja, menet közben derül ki.

A művészi beállítottságú gyerekeknek nem jó semmilyen másolós program. Lehet, hogy elsőre úgy tűnik, hogy hű, de szuper, ragyog a gyereked – de belül másra van igénye. A művészlelkeknek a különlegesség, az önkifejezés a mozgatórugója. Ez általában az egyik legnagyobb felismerés, ha találkozunk.
Egy élményfestés élménynek valóban jó lehet – szinte mindenkinek. Ugyanakkor vannak szintek, vannak művészibb gyerekek, akiknek sokkal többre van igényük. Az egyediségre. Hogy megmutassák kik ők. Hogy azt mondhassuk: IGEN, ez az. Ez te vagy, csak te tudsz ilyet! Éppen ezért…

Nincs másolás. Nincs ugyanaz a kép mindenkinek. Mindig megtaláljuk a kulcsot és pontosan azt fogjuk alkotni, ami kell: rendkívüli sikerélményt adva.

Ha rajzolunk, egyedi lesz. Ha festünk, az lesz, ami neki való. Nem választunk képek közül, hogy ezt vagy ezt akarjuk megfesteni. Szabadon alkotunk. Gyermeked megismeri milyen ereje van annak, hogy szabadon dönthet minden apró részletről. Én csak – néhány technika megtanítását kivéve – mint egy edző vagyok jelen: ez a dolog coaching része.
Közben pedig beszélgetünk és jól érezzük magunkat – aztán elismerjük együtt, hogy igen, ez valóban nagyon jól sikerült. Különleges lett, benne vagy te is!

 

 

⏰ FOGLALJ IDŐPONTOT ITT >>

A tiszteletdíjat megtalálod a foglalási naptárban a választott programra kattintva.

 

 

Mitől “rendkívüli” ez a rajzóra?

Mert nem csak rajzolni tanít, hanem megerősíti gyermekedben a kivirágzáshoz szükséges önbecsülést, legyen ő bármilyen tehetség: művész, sportoló, énekes, színész vagy táncos, vagy egyszerűen csak gyerek, aki önmaga szeretne lenni. 

Mert meg kell neki mutatni, hogy nem kell mások véleménye szerint élni: legyen csak simán önmaga!
Inspirálni kell őt, segíteni neki kibújni a csigaházból és megtalálni a saját útját.

Meg kell őt erősíteni, hogy képes legyen az akadályokkal megküzdeni az úton. Mert akadályok, ellenségek, nehézségek biztosan lesznek. Megerősödve jöhetnek a csodák!

 

A gyerekek ezt mondták:

“Megtaláltam a felnőtt BFF-em! Most már nem annyira érdekel mások véleménye és tudom: ha valamibe belekezdek, az menni fog!”

Lipták Bernadett (10)

“Elmondhatatlanul jó érzés hogy el tudom hinni, hogy valóra tudom váltani az álmaim, illetve hogy tudom, hogy nem vagyok egyedül a furcsaságommal.”

Bali Barbara (14)

“Nekem azt adta Robi, amit nem lehet megvenni pénzzel. Boldogságot és szeretetet. Azért ajánlanám másoknak, mert önmagad lehetsz és Robi elfogad akárki is vagy.”

Diós Lara (12)

“Nagyon jól érzem magam mindig Robival. Már az első alkalommal megszerettem őt. Nagyon bírom benne, hogy olyan poénos, vicces. Robi nagyon szeretetteljes, kedves. A legjobb a kreatív közös kép készítése volt. Amire, ha ránézek mindig eszembe jut, hogy ott voltam a Robinál, és mennyire szeretjük egymást.”

Farkas Lili (8)

 “Jó volt Robival lenni. Vicces. Sokkal bátrabbnak érzem magam, amióta találkoztunk.”

Farkas Jázmin (10)


Hanna forever!

Csodalkotás vásznon Majával (9)

⏰ FOGLALJ IDŐPONTOT ITT >>

A tiszteletdíjat megtalálod a foglalási naptárban a választott programra kattintva.

 

A Rendkívüli Rajzóra várható hatásai:

 

gyermek coaching hatásai

 

Mikor ajánlott az egyéni rendkívüli rajzóra?

– Művésznő / Művész Úr gyakran kérdezi, hogy jó-e amit csinál.
– Ha valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezte, kétségbeesik.
– Hiába dicséritek, ezt nem fogadja el, lepereg róla.
– Láthatóan nagyon örül, ha figyelmet kap.
Érzékenyebb, mint társai.
Korát megelőzve, mély intelligenciával fogalmaz meg felismeréseket.
Elkalandozik, figyelemmel vannak bajai.

Sajátos humora van, szereti a favicceket (nagyon!).
Egyéni módon közelíti meg a problémákat.

Nagyon kreatív, bármiből bármit képes kihozni, ha elkezdi.
Furának mondják mások. Csodabogárnak.
A csoportban elbújik vagy éppen ellenkezőleg: szerepel, szerepel, szerepel, mert elismerésre vágyik.
– Egész másképp reagál mindenre, mint a többiek.

– Gyakran piszkálják a furcsasága miatt.

 

 

Szülők sorai a jelentkezéskor:

“Imádja az élő rajzóráidat, ebből szeretnék többet adni neki. Tudom, hogy te figyelsz rá és pont azt kapja majd, amire szüksége van.”

“Mostanában kezd elveszni a korábbi ragyogást, amit a rajzolással tudott kifejezni. Jól jönne egy adag önbizalom, amit el tud tenni arra az esetre, amikor az élet nem könnyű.”

“Kislányom alkotásvágya és a Te szemléleted párosításával remélem, hogy fel tudjuk oldani a belső szorongásait.”

“Sokszor veled együtt nevetek ill. döbbenek rá, hogy mennyire jó dolgokat tudsz művelni másokkal. “Kicsit” önmagamat látom kisfiamban és ha lehetőségem lett volna anno gyerekkoromban kapnom segítséget, akkor valószínű ma máshol tartanék önmagammal/-ban. Ezt a “kis” pluszt látom benned.”

“Az iskolai óra után fel volt villanyozva. Boldogan újságolta,hogy mi történt vele. Utat találtál hozzá.”

⏰ FOGLALJ IDŐPONTOT ITT >>

A tiszteletdíjat megtalálod a foglalási naptárban a választott programra kattintva.

 

Mi teszi többé a programot, mint egy sima rajzóra?

A Rendkívüli Rajzóra coaching elemeket is tartalmaz. A coaching egy nagyon komoly szakma, ami nekem egyenlő az életemmel.

2012-ben végeztem Diadal Coach-ként, majd továbbléptem, hogy szakterületem a gyerekek – kiemelten a kiskamaszok, kamaszok lehessenek. Több, mint háromszázötven egyéni foglalkozás és több, mint ötszázó iskolai osztály tapasztalatával várlak benneteket. Az önbizalom gyerekeknek kulcsfontosságú, és növeléséhez a gyermek coaching az egyik leghatékonyabb megoldás.

Coaching során kérdésekkel, feladatokkal dolgozunk a témán, amit előzőleg szintén mi állapítunk meg. Bár sokszor nem kifejezett céllal érkeznek hozzám a gyerekek és szülők, mégis mindig meg tudjuk fogalmazni, hogy mi lenne az a legjobb eredmény, amit a találkozásunk adhat.

Nem terápia: nem gyógyítás és nem varázslás. Nem tesztelek vagy méricskélek. Pszichológus sem vagyok. A pszichológus problémákkal foglalkozik és gyakran a múlttal. Én a megoldással és a jövővel.

 

Kik a Gyémántbogarak?

Gyémántbogár: Gyémánt + Csodabogár. Eleinte rejtőzködő életmódot folytató, csillogásáról még nem tudó vagy csillogását elfedni próbáló zsenge életkorban leledző emberke. Különös ismertetőjegye, hogy felfedezése után felhagy a rejtőzködéssel és csillogó röpképződményeit kibontva szárnyalásba kezd. Megerősödik és elfogadja önmagát. Tehetsége kivirágzik. Bátorságot merít saját sikerélményeiből. Önmaga lesz, előbújik, és ajándékká válik saját maga és környezete számára. Leküzdi a félelmeit és elhiszi, hogy a különlegességével és furcsaságával együtt lehet őt nagyon szeretni. Ezáltal a még rejtekező Gyémántbogaraknak is bátorságot és erőt ad és példát mutat. Előfordul az ország bármely pontján, oktatási intézményekben, családi környezetben. Figyelemmel, őszinte érdeklődéssel, törődéssel, szeretettel és dicsérettel táplálkozik. (Forrás: Dr. Szántay-Vámos: Bogárológiai lexikon)

 

14 tipikus helyzet:


1.

“Vajon mit gondolnak rólam mások?”

Nem meri megmutatni, amit tud. Lámpalázas. Több önbizalom kell. Mert sokat bírálják. Minősítik. Lenézik talán? Beképzeltnek tartják, ha “túltolja”? Mai gondok ezek. Mintha egy engedélyre várna mindig: lehetsz olyan, amilyen vagy, és nem számít, mások mit gondolnak. Van, hogy egy igazi kincs álruhában jár: a közösségben nem magát mutatja, hanem egy szerepet játszik. Ha viszont megerősítik az önbizalmát, akkor megmutatja az igazi kincs mivoltát, és ezáltal egyre erősebbé válik. Nem kell senkinek megfelelned: légy önmagad!


2.

“Nem vagyok elég jó!”

Hogy állunk az önbecsüléssel? Amikor ha kész van, azt mondja: “csúnya lett” – és eltakarja. Fél, hogy véleményt fognak róla mondani, mert az várhatóan nem lesz dicséret. Vagy olyan dicséret lesz, amit csak azért mondanak, hogy neki jobb kedve legyen. Ha viszont elfogadja magát, kapuk nyílnak meg!


3.

“Úgysem sikerül. Minek? Félek, hogy elrontom!”

Kishitűség és negatív gondolkodás. Kár belefogni. Elkeseredettség, kedvetlenség, céltalanság. Szenvedés tanulás vagy megmérettetés közben (helyett). Átfordítjuk!


4.

“Ha nem tökéletes, akkor teljesen rossz.”

Maximalista Gyémántbogarak. Mindennek tökéletesnek kell lennie. Lámpaláz. Nem elég úgy, ahogy sikerült. Örök elégedetlenség. Összegyűrt papírok. Mert ha elrontok valamit, hibázok, és másnak kell kijavítani. Ha nem csinálom meg jól, kisebb leszek a szemében. Sőt, lehet, hogy nem fog majd szeretni? Hogyan lehetne picit lazítani?


5.

Saját árnyékukban elbújt tehetségek

Pedig ha előbújik, csodák történnek: a tehetségével megajándékozhat másokat – akár az egész Világot is! A bent megbúvó kincs rejtve marad, akarva vagy akaratlanul is.
Sokszor az a baj, hogy túl sokat elemzik őket és lesik minden rezzenésüket. Vajon mennyivel tudna jobban szárnyalni, ha engednénk őt olyannak lenni, amilyenek?


6.

Tehetségek papírral és címkékkel

Mindig a hibáit javítgatják. Pedig ha az erősségeiket emelnék ki, a “problémáik” sem lennének problémák. Végre elfelejthetjük a mindenféle SNI, BTM és társai papírokat, és ragyoghatunk!


7.

“Ha önmagam vagyok, akkor fura leszek és nem fogadnak el.”

Mondhatják akár különcnek és flúgosnak is. Sőt, ez kifejezetten előny! Megtanítom a gyerekeknek, hogy a furaságuk az előnyük. Igenis lehetnek erősek úgy is, hogy egyediek maradnak! Nem kell letörni a szárnyaikat! Emellett pedig: mi lenne, ha ezentúl úgy gondolná, hogy egyáltalán nem baj, hogy valaki nem érti és nem fogadja el őt? Milyen változást hozna ez és mi lenne a legjobb ebben?

 

8.

Ál-lazák álarcban

Van, hogy azt mutatják, hogy lazák, mert máris álarcban járnak, hogy elfogadják őket. Cukik, mencik, de belül ott vannak a kétségek. Az illető nagyon érzékeny, emiatt kidolgoz egy mesterkélt őt “lazának” mutató álarcot, de belül továbbra is küzd a félelmekkel. Van megoldás!


9.

“Figyelnek, de nem látnak. Hallgatnak, de nem értenek.”

A Gyémántbogarak akkor lesznek ajándékok, ha megértjük őket. Akkor csoda történik! Hirtelen nagyon csillog a szemük, és a mosolyuk kínmosolyból átalakul valódivá.


10.

Hogy bírod az igazságtalanságot és a kudarcot?

Mások bezzek csalhatnak? Megtanuljuk, hogyan kezeljük az igazságtalanságot! Miközben mi mindenben korrektek vagyunk, mi az, hogy mások csalással nyernek? Feldolgozzuk!


11.

A Világ elrontja őt – Veszélyes neki a mai világ

“A legnagyobb félelmem vele kapcsolatban, hogy a világ elrontja őt, és a “kis” lelkét!” – Megerősödve éppen hogy Ő fogja a többieket a jó irányba mozdítani. Megerősítést kap, hogy ragyoghat bátran, így ajándék a többieknek!


12.

Bántalmazók, tábornokok, energiavámpírok

Tíz jó dolog kell egyetlen rossz ellenében. Annyit és annyira bántották és bántják, hogy már nem hiszi el, hogy léteznek normális emberek. Ezen a szűrőn át nehéz elhinni, hogy van, aki elfogad. Megvizsgáljuk a bántalmazókat és tiszta lappal indítunk.


13.

Félelem az elutasítástól

Annyira fél az elutasítástól, hogy inkább ő utasít el másokat. Látszólag nem fogadják be a közösségbe, társaságba. Pedig valójában sosem utasítanak el mások senkit. Csak Ő, saját magát. Segíteni kell, hogy át tudja adni az ajándékát: önmagát, mint kincset.


14.

Kőkemény tehetségek

Nagyon nagyon tehetséges és nagyon különleges. Csak éppen nagyon kemény is. Katonás. Megmondja a véleményét, ami fontos – csak a tálalás módja nehéz ügy. A környezete emiatt beképzeltnek és nagyszájúnak gondolhatja – pedig ő nem az. Csak ilyen. És ez is rendben van. Csak beszélni kell róla. Megérteni és tisztelni őt.

 

Keressetek akkor is, ha egy konkrét helyzetre kerestek megoldást:

Félelem a megmérettetéstől, lámpaláz:

– felvételi
– színpadi, osztály előtti szereplés
– szóbeli felelés, dolgozat, vizsga
– meghallgatás, színházi felvételi

Kirekesztettség:

– iskolai zaklatás
– meg nem értettség
– magány

Konfliktusok:

– kamasz nyűgök
– otthon

– iskolában társakkal
– tanárokkal
– testvérrel

 

⏰ FOGLALJ IDŐPONTOT ITT >>

A tiszteletdíjat megtalálod a foglalási naptárban a választott programra kattintva.

 

“Hannát mintha kicserélték volna”

Hannát mintha kicserélték volna, RAGYOG és tudja, hogy MINDEN SIKERÜL. Attól a naptól kezdve képes befogadni azt a sok szeretetet, ami felé érkezik. Attól a naptól kezdve nem a betegségre, csakis a gyógyulásra koncentrál. Attól a naptól kezdve minden olyan, amilyennek előtte is lennie kellett volna. Attól a naptól kezdve ők ketten örökre barátok lettek.

Pedig csak rajzolgattak, beszélgettek, Robi mutatott pár kártyatrükköt…

gyermek coaching Hanna

Most már tudom: akkor, ott ennél sokkal több történt. A lelkük is egymásra talált. És végre kisütött a nap.

 

Cs. Kovács Kriszta, Fót

 

“Látni azt, ahogy a süniből pillangó lesz”

“Robit nagyobbik lányom betegsége kapcsán ismertem meg egy iskolai foglalkozáson. Akkor, ott úgy éreztem találkoztam egy nagyon életvidám, csupaszív emberrel.
Szülőként fantasztikus átélni azt a csodát, amikor a szemek valóban csillognak, látni azt, ahogy a süniből pillangó lesz, érezni gyermekem boldogságát, amit Robi segített felszínre hozni, az Ő szavaival ” ragyogni”.
Megtisztelő, hogy részesei lehetünk a valódi csodának, amit bárki megtapasztalhat.

Kiss Edina, Budaörs

 

“Azonnal megtalálták a közös hangot”

“Robi egy szinten örökké megmaradt gyermeknek és ettől (no meg a pozitív, elfogadó kisugárzásától) a kis barátai egy szempillantás alatt nagyon közel engedik magukhoz, ezután pedig irtó gyorsan kinyílnak, majd ragyogni kezdenek. Már az első találkozás is nagy hatással volt Vikire. Lányunk mindig is sokszor szívesen elmélyült a saját maga által kreált amúgy rendkívül színes és részletes fantáziavilágában -Figyelem, ma már tudjuk, hogy ez egy komoly tehetség jele lehet! -, eközben az idegenekkel inkább óvatos volt, de Robival azonnal megtalálták a közös hangot.

Azt már most látjuk, hogy Robi tehetsége, amellyel ragyogásra készteti a tehetséges gyémántbogarakat, az egyszerűen sorsfordító erővel bír! Sok emberrel találkoztam már életemben és rengetegről olvastam, de eddig csak olvashattam olyan lélekről, mint Robié. Amit ő ösztönösen, tiszta szívvel a lelkéből nyújt a gyerekeknek, az már a fantasztikumba illő.”

Koncsik Attila, Szigetszentmiklós

A Gyémántos szoba: itt várlak benneteket ha személyes foglalkozásra jöttök hozzám!

 

“Bálint azóta ragyog”

“Helyzetjelentés!
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Gyémántbogár Bálint úrfi 23-án olyat szavalt, mint Petőfi!!!! ? Középdöntős!!!!

Amikor itt jártál nálunk, Bálint nagyon padlón volt….Anyaként ezt végig nézni (sokszor tehetetlenül) nagyon nehéz.
Deeee bejött hozzánk egy furcsa táskával Robiiii….szeme fürkésző volt és rajzolt….és varázsolt….és kérdezett…és nevetett… és nevettetett. ? Ajándékot hozott…. Időt adott és figyelmet!

gyermek coaching Bálint

Bálint azóta ragyog!

Ez nem tündér mese… egy “kulcsot” kaptunk tőle a lelkünkhöz és egy mondatot “ Erősek vagytok!”
Igeeeeen!
Azok vagyunk!!!!!❤️

Szeretettel ölelünk. Kata anya és Bálint! “

Kovács Kata, Baté (Somogy megye)

 

“Szivárványgömböcském kiszabadult, szárnyal”

 


gyermek coaching Eszter

Égető Erika, Veresegyház

 

⏰ FOGLALJ IDŐPONTOT ITT >>

A tiszteletdíjat megtalálod a foglalási naptárban a választott programra kattintva.

 

Hol és mikor találkozhatunk?

Az időpontot te foglalod arra az időpontra, amikor nektek a legjobb.

Vagy nálam találkozunk Dunakeszin, vagy online.

Ha online foglalkozásról van szó, nincs olyan, hogy “Messze van! Nem tudok elmenni!”

Ahol én leszek a beszélgetésünk alatt, az a Gyémántbogár szoba. Ha ide jöttök, akkor ti is 🙂

Ami pedig a hírt viszi:

 

Mit fogunk csinálni?

Rajzolunk és sokat nevetünk, lazítunk és felhőtlenül beszélgetünk: megbeszéljük, mi lehet a folytatás. Foglalkozunk egy jó adag önismerettel – így én is megismerlek benneteket. Nincs fix módszer, mert mindenki más. Sokszor bizonyítottuk már, hogy elvárások nélkül nagyobb eredményeket érhetünk el, mint mindent agyontervezve. Minden alakul, érkezzetek nyitottan!

 

Tiszteletdíj

ONLINE Egyéni Rendkívüli Rajzóra – 1 óra: 

online alapdíj: 7.500 Ft
támogatói díj: 15.000 Ft (ajándék Minden sikerül könyvvel)

ONLINE Egyéni Rendkívüli Rajzóra – 2 óra:

online alapdíj: 15.000 Ft
támogatói díj: 25.000 Ft (ajándék Minden sikerül könyvvel)

SZEMÉLYES Egyéni Rendkívüli Rajzóra – 2 óra:

alapdíj: 20.000 Ft
támogatói díj: 25.000 Ft (ajándék Minden sikerül könyvvel)

Itt megismerheted a könyvet magát.

Hogyan tudjuk folytatni?

Az első foglalkozás igen nagy lendületet ad. A végén megbeszéljük, szükségesek-e még további alkalom. Ezt mindig közösen döntjük el. Meglesz a lehetőség, ez bizonyos, elmondom majd, milyen folytatás lehetséges. Az is lehet, hogy naaaagy felfedezés tanúi lehetünk!

“Elfeledtetted a napi gondokat és szebbé tetted a napunkat”

“Ez a két óra felismertette velem a saját hibámat is. Általad belátom, picit el kell engednem kislányom, hogy igazán önmaga lehessen. Olyan közös felhőtlen perceket adtál, amit ebben a rohanó világban nem mindig adhatunk meg magunknak. Egy kerek család voltunk, akik csak a kis gyémántjukra figyelhetettek. De mi is elengedhettük magunk és gyerekké változhattunk.

Annyira különleges személyiség vagy. Elfeledtetted napi gondokat és szebbé tetted a napunkat. Minden tiszteletünk a tiéd, nagyon várjuk következő találkozót. Igazából szavakban nem lehet ezt megfogalmazni, egyszer mindenkinek ki kellene próbálni ezt a pár órát nálad. Igazán felnőtteknek is tanulságos és lélek gyógyító is.”

Nagy Edina, szülő
Dunakeszi