Miért bántják a LEVEGŐT?

“Miért bántják a levegőt?” – kérdezte tőlem egy igazi csodalény. Egy olyan valaki, aki az egyik legfontosabb találkozás az életemben. Akiben annyi jó van, mint amennyi sokakban sosem lesz. Aki egymagában képes sok ezer ember hangulatának felemelésére. De bántják.
Piszkálják. Megverik. Rossznak bélyegzik. Elítélik, beskatulyázzák.

És azt mondta nekem, hogy levegőnek nézik. Ha szenved, sír, nem látják. Ha kell valaki, akibe bele lehet kötni, akkor bezzeg egyből meglátják. Ez annyira fájdalmas. De van megoldás.

Te egy kincs vagy. Elrejtve ugyan, de kincs. Vagy már nem is vagy elrejtve, csak picit. Vagy már ragyogsz is. Már ajándék vagy. Akkor mégis kinek a baja, ha nem lát meg? Kinek a baja, hogy nem vesz észre? Kinek a baja, hogy nem kap abból amit képes vagy adni és ami felemelné őket? Adni valamit, ami segít nekik, hogy ne legyenek már ennyire vakok?
Az emberek nem fognak helyetted látni. Sem hallani. Nem te tehetsz róla, hogy ilyenek.

Nem vagy levegő. Érték vagy. Hatalmas érték. És végtelen fontos annak, aki felfedezte. És annak is, aki még nem is tudja, micsoda kincs vagy. De ő még nem érett meg arra, hogy meglásson. Ezt majd megoldja az idő.

Vámos Robi

Ajánlott olvasmány: Psszt! Csoda vagy! >>

Share:

Vélemény, hozzászólás?