Miért téged? Hiszen nem is tettél semmit. Akkor miért?

Nem is tettél semmit.
Akkor miért csinálják? És miért pont veled?

Annyira… köcsögök.

Kinézik azt, aki a legérzékenyebb, és szétszedik. Megnyirbált lelkek lépnek be az ajtón. Igaz, ragyogva távoznak – ez a dolgom. De miért nyirbálják őket?

Ez az, amin nem kell gondolkodnunk. Hiszem, hogy a mostantól számít. A múlt is fontos. De kár elemezni. Legalábbis én nem szoktam. Azt elemezze más.

Te tök normális vagy. És mégis cs…tetnek. Miért? Ne akard tudni. De azt tudd: más ember viselkedése nem miattad olyan, amilyen. Semmi közöd hozzá. Minden ember döntést hoz belül amikor eldönti, hogy hogyan fordul egy másik emberhez.

Te egy érték vagy. Igaz? Igaz? Ha ebben most kételkedsz, akkor… na erről később.
Szóval Veled kifejezetten jó időt tölteni, ugye? Nos, ha így van, akkor vajon az, aki nap mint nap részesül abban az ajándékban, hogy Veled lehet, és ezt az időt mégis arra használja, hogy piszkál… nem tudjuk őt őszintén sajnálni?

Te értékes ember vagy! Egy különleges, rendkívül értékes ember! Ezt van, aki látja. Azt hiszem, én látom. Innen is. De van aki nem látja, akkor sem, ha szemtől szemben áll veled. Van aki nem látja benned azt, amit azok látnak, akik elfogadnak és szeretnek. Képzelj el egy embert, aki egy ilyen különleges ember társaságában, mint Te – ami egy ajándék idő -, nem értelmes dologra használja az együtt töltött időt veled, hanem arra használja, hogy piszkáljon.

Azt hiszem, már érted! Ezért csak sajnálni lehet! Erre szoktam mondani, hogy lemarad rólad a világ! Hadd maradjon le rólad az a része a világnak, akik nem fogadnak el, és maradj ajándék azoknak, akik szeretnek. És nekik pont így vagy jó!

Ha kicsit is inogtál akkor, amikor azt írtam: érték vagy, akkor bizony neked írtam a könyveimet. Szerezd meg: kérd a szüleidtől, szerezd meg a gyerekednek, add ajándékba annak, akit nagyon szeretsz és bántják mások. Mert az a legszörnyűbb, amikor bántják, akit szeretünk. Olvasd el és garantálom, hogy könnyes szemmel fogsz ragyogni!

Egyik ajánlatom: Psszt! Csoda vagy! – a párbeszédes könyv.
A másik: Bátran lehetsz fura!
Itt találod a könyveket: https://gyemantbogar.hu/vamos-robi-konyvek/

Share:

Vélemény, hozzászólás?