Tükör sem kell

Olyan szép. Olyan rendezett. Igényes
Jók a jegyei. És ott van, ahol kell, jól viselkedik. Lehet rá számítani.
De kit érdekel, hogy belül mi van?

Kit érdekel, hogy amit kifelé mutat, az csak a látszat?
Kit érdekel, hogy belül mi van?
Kit érdekel, hogy forr és fagy egyszerre?

Ő megpróbált valamit, amivel előbújhat a szürkeségből. Ők pedig azt mondták: ez marhaság. Ne legyen már ilyen gáz. Pedig nem gáz. Előbújni sosem gáz. Szerepet játszani, úgy tenni, mintha minden rendben lenne, már lehet, hogy gáz. Mert ilyenkor a megoldás elkerüli az embert. Néha annyira sikerül elfedni mindent, hogy a tükörbe nézve sem látszik. A tökéletes hazugság.
Pedig belül háború és vihar dúl. Emészt kintről befelé és bentről kifelé is. Belül kavarog. Mindezt azért, mert nem akar már róla beszélni, nincs értelme? Minek? Úgyse változik semmi. Csak rászáll mindenki. Vagy még jobban piszkálják, vagy álszent módra álsimogatják a lelkét…
Az ál-lelkét.

Ál-lelkek álruhában
Érzések viharában
Feszülnek és hervadnak
Fagynak, nem olvadnak
Csak belül forrnak
Tükrei e kornak…

Nagyon nagyon kell tudni LÁTNI ahhoz, hogy észrevegye az ember az ilyesmit. Különben jaj, én vagyok a túlpara, mindenben a bajt látod, Robi… Én, a bajt? Én csak megmondom, hogy ezt nem kéne folytatni. Ezt, így semmiképp. Mert nem jó felé vezet.
De akkor mi az irány, kapitány?

Önmagad. Mindig az az irány. Csak az a kérdés, hogy Te ki vagy. És mi az a csoda, ami benned van, de nem jön ki, mert, mert, mert… bármiért is… nem jön ki. TUDOM, hogy benned van. Tudom, hogy tudod. Tudod, hogy tudom. Mert már megcsillant. És azt is láttad, hogy észrevettem. De te még nem hiszed el.

Ha azt mondom: “Csoda vagy!”, nem érted, miért mondom. Mi lenne benned a csoda? Sima ember vagy és kész.
Pedig nem. Te nem sima ember vagy. Te: te vagy. És a világnak nagyon kellesz. Pontosan úgy, ahogy vagy. Álarcok és szerepek nélkül. Csak te.

Hagyd, hogy a Világ felfedezzen. Nem kell a színpadra állni. Teljesen rendben van, ha magadnak való vagy. Ha filozofikus vagy. Ha elvont vagy. Ha különc vagy.
Teljesen rendben van, ha egy másik bolygón vagy.
Teljesen rendben van, ha lassú vagy.
Teljesen rendben, ha gyors.
Nem veled van a baj. És mással sincs.
Egyszerűen csak meg kell találnod azokat, akinek így vagy jó. Akik kedvéért nem kell semmit magadra aggatnod és nem kell műmosolyogni. Azokat, akik LÁTNAK téged. Akkor is látnak, ha elbújsz és akkor is látnak, ha teljesen mást akarsz mutatni, mint a valóság. Mindegy, mit mutatsz. Akik igazán szeretnek, azok LÁTNAK téged.

Végre. Ez az, amire mindenki vár. Hogy LÁSSÁK. És amikor ez megtörténik, csodák indulnak útnak.

Hagyd, hogy lássanak. És láss te is bátran másokat. A valóság a szemed előtt van. És te is ott vagy a saját szemedben. Tükör sem kell. Egyetlen vagy.

Bátran légy egyetlen. Különleges, egyedi, különc. Fura.

Bátran lehetsz fura!

VR
#bátranlehetszfura

Neked írtam. Vasárnapig előrendelhető:

Bátran lehetsz fura

Share:

Vélemény, hozzászólás?