Fura egy ellenség vagy te!

Mindig van min agyalni. Mert valaki valamit mondott. Aztán ezt sajnos elhitted…

Elhitted, hogy béna vagy.
Elhitted, hogy abnormális vagy.
Elhitted, hogy nem tudod megcsinálni.
Elhitted, hogy ez a nap sz.r volt.
Elhitted, hogy ez a nap sz.r.
És azt is elhitted, hogy a holnap is sz.r lesz.
Mitől is lehetne jobb?
Elmondom.

Attól lehetne jobb, hogy nem mások véleményére hallgatsz, hanem a saját megérzéseidre. Mert azok mindenen felül igazak. Teljesen mindegy, hogy ki mit gondol. Az meg főleg mindegy, hogy kimondja vagy sem a rólad szóló kéretlen gondolatait.
Mintha minden arról szólna, hogy Téged bíráljon. Mert valami VELED nem okés. Nem velük, ó, neeem, ők tökéletesek! Nekik minden rendben. Ők már mindent tudnak. A fenét. Ők a legbizonytalanabbak.

Ha hiszed, ha nem, akik bántanak, Nálad keresnek megerősítést. És ha sikerül azt látniuk, hogy befolyásoltak téged, akkor erősnek érzik magukat. Pedig valójában gyengék. Ők a leggyengébbek és Te vagy a legerősebb!

Gondolj csak bele: egy gonosznak ellenség kell. És nem valami nyikhaj, kisujjal félrepöccinthető miniellenség. Hanem egy nagy ellenség. Mert ha az ellenség nem elég erős, akkor a rosszakaró sem tud elég gonosz lenni.

Fura, hogy egy gonosznak te vagy az ellenség. Pedig nem vagy az a tipikus “ellenség-típus”, igaz? Pedig így van: ő a gonosz és te vagy az ellensége. Arra tanítalak meg, hogy ellensége lehetsz, mégsem kell harcolnotok és mégsem kell, hogy áldozat légy.

Meglepetés:

Minél gonoszabbak veled, annál erősebb vagy!
Leírom még egyszer, annyira fontos:

Minél gonoszabbak veled, annál erősebb vagy!

Mert csak egy erős embert érdemes piszkálni. A gyengét piszkálni nagyon alattomos dolog, de az a kezdő gonoszok kisded játéka. Ha úgy érzed, nagyon kegyetlenek veled, akkor jó úton jársz! Minél bátrabban mutatod meg, micsoda kincs vagy, annál gázosabb irigyeid lesznek.

Jelezze ez a számodra, hogy micsoda erő van máris benned! Ne elbizonytalanítson, hanem erősítsen meg! Nyugi: nem kell mazochistának lenned! Nem ezt mondom. De hidd el, hogy ha piszkálnak, csoda vagy.

Egy csodát sokan irigyelnek. Nem tudnak vele mit kezdeni, pedig azt mondják, mindent tudnak. És íme a bizonyíték: nem, nem tudnak mindent. Mert egy ekkora csodával, mint Te, màt nem tudnak mit kezdeni!

Legyél bátran ilyen. Ne hagyd magad megingatni. Ne engedd, hogy lehúzzanak. Porold le magad. Ismét erősebb lettél!

Szeretnélek minden nap megerősíteni. Bármikor, amikor csak szeretnéd.
Számíthatsz rám. Órán, bárhol. És a könyveimben bárhol és bármikor.

Bátran lehetsz az, aki vagy.
Bátran lehetsz csoda.
Bátran lehetsz fura.

Neked írtam. Olvasd el:

Bátran lehetsz fura

Share:

Vélemény, hozzászólás?