Szeress. Adj és fogadj! De ne kérj.

Nincs nagyobb dolog, mint a kristálytiszta szeretet. Amikor csillan, ragyog, áramlik.

A legkisebb mennyiség ebből a végtelen. Mert nincs mértéke.

Mennyire szeretsz? Ha meg tudod mondani, akkor nem szeretsz igazán. Hogyan szeretsz? Ha be tudod sorolni valahogy, akkor nem szeretsz igazán. Milyen színű a szeretet? Ha látod, milyen színű, nem szeretsz igazán.

Miért szeretsz? Ha meg tudod mondani, nem szeretsz igazán.

A szeretetre nem kell indok. Nem kell magyarázat. Amit meg kell magyarázni, az a bizonyítvány. Vagyis az sem az. Minek magyarázni? Akkor azért, mert csak?

Ne. Ne mondd, hogy „csak”. Mert sokan nem fogják érteni. Te hiába tudod, hogy a szeretetet nem kell megmagyarázni, sokan még nem tartanak itt. Nekik kellenek a sarokszámok, tények, indokok. Sajnos. Szerencse, hogy egyre többen lesznek olyanok, akik megértik. Mert előbb vagy utóbb mindenki megérti. Csak hagyni kell őket, ki kell várni az idejét.

És vannak, akik már gyermekként értik. Az ilyen kincsek társasága a legnagyobb ajándék, amiben részünk lehet. Ezt megtapasztalni olyasmi, ami után mindenki megérti, hogyan is működik a kristálytiszta szeretet és milyen energiája van.

A szeretet nem munka. Nem kell csinálnod semmit. A szeretet nem csinálás. A szeretet van. Körülölel. Téged és azokat, akiket szeretsz.

Szeress! Ez nem is felszólítás. Nem kérés. Mert kérned nem lehet. A szeretet energiája csak úgy van. És neked is csak úgy kell lenned, nem máshogy.

Adj! Ez nem felszólítás. Nem kérés. Mert nem kérheti senki, hogy adj. Se magának, se másnak.

Ha valakinek szeretetet adsz, kapni is fogsz. Ha valakiért ragyog a szíved, az a valaki is ragyogni fog. És ha ő ragyog, akkor másokat is felemel a szeretet. De ezek a mások mégsem várhatják el, hogy ő ragyogjon.

Nem kérheted senkitől, hogy szeressen téged. És azt sem kérheted, hogy ragyogjon rád! Nem kérheted, hogy adjon neked energiát. Egyet tehetsz: befogadhatod. Fogadd el! Fürödj ebben az örömben! Légy hálás!

Örülni nem munka. Nem kérheted senkitől, hogy örüljön.

De szeretheted. És örülni fog. És ennek te is örülni fogsz.

Örülj a szeretetnek. Örülj annak, hogy van. Annak, hogy áramlik. Figyeld meg szeretettel a szeretetet, hogy milyen kristálytiszta.

Nincs felszólítás. Nincs akarás. Nincs kérés.

Ne kérj.

Csak adj szeretetet és fogadd is el, ami jön.

És ne görcsölj rá. Megtörténik, ha a szíved kitárod.

 

Vámos Robi

Vélemény, hozzászólás?