Hány nappal leszel boldogabb holnap?

Hány nappal leszel boldogabb MÁTÓL?

Boldogtalan a magyar? Tényleg?

Számoltam. Osztottam, szoroztam:

„Utálom, MÁR MEGINT hétfő lesz.” – mínusz 1 nap
„Áh, MÉG CSAK csütörtök van.” – mínusz 1 nap
„Ne már, holnap MÉG CSAK szerda lesz.” – mínusz 1 nap

Nagyon rossz ám hallani és olvasni ezeket a mondatokat. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy:

* * * Van ember a Világon, aki azt várja, hogy egy nap ELMÚLJON végre? * * *

Aki utálja a hétfőt, életének 1/7 részét utálja. Na jó, a gyermekkort és az öregkort leszámíthatod. De akkor is. Hogy lehet utálni azt, hogy van egy napunk, amit azzal töltünk el, amit szeretünk?

Mert azzal töltjük el. Ez is csak egy döntés kérdése – lehet, hogy egy régebbi, elmaradt döntés, de döntés. Nem a sors meg a rendszer.

Amikor még „dolgozni” jártam, én sem örültem, amikor munkába kellett indulni. Hideg volt, sötét. Hajnalban indultam, fagytam a buszmegállóban, és átutaztam egész Budapesten, két óra egy irányba.
Aztán rájöttem, hogy nekem ezt sem kell, és igenis van lehetőségem szeretni a hétfőket. A buszon, a metrón, villamoson, de még gyaloglás közben is olvastam. Olyasmi könyveket, amik végül ahhoz segítettek, hogy merjek dönteni.

De aztán döntöttem. Azóta pedig semmi 1/7-ed, semmi „alig várom, hogy holnap legyen”. Micsoda dolog egy nappal kevesebbet AKARNI élni?

Kívánom Neked is, hogy fedezd fel: Te döntesz. Mindenről! A legnagyobb dolgokról is. És ha döntesz, akkor legalább egy nappal leszel minden héten boldogabb!

Most van alkalom ezen picit töprengeni: különleges hétfő jön!Hogy mitől különleges?

Ezt csakis Te tudhatod!

Vélemény, hozzászólás?