Visszajelzés egy szuper édesapától

„Nemrég azt kérdezték tőlem, mit gondolok Vámos Robiról.”

„Véleményem szerint Robi egy szinten örökké megmaradt gyermeknek és ettől (no meg a pozitív, kötelezően elfogadó kisugárzásától) a kis barátai egy szempillantás alatt nagyon közel engedik magukhoz, ezután pedig irtó gyorsan kinyílnak, majd ragyogni kezdenek.
Ezzel először szembesülve jöttem rá lányomnál, miért gyémántbogárnak hívja Robi a fiatal tehetségeit, hisz tényleg úgy ragyog ő is, mint egy igazi gyémánt.
Ma már attól függően, hogy Robi fizikai közelébe, vagy csak szóba kerül-e, ez a ragyogás mindig észrevehetően lüktetni kezd Vikiben (ilyenkor még jobban szárnyal) és pont úgy lüktet ez a ragyogás, mint egy érző, dobogó szív.

Azt meg sem említettem még, hogy már az első találkozás is mekkora hatással volt Vikire. Lányunk mindig is sokszor szívesen elmélyült a saját maga által kreált amúgy rendkívül színes és részletes fantáziavilágában -Figyelem, ma már tudjuk, hogy ez egy komoly tehetség jele lehet! -, eközben az idegenekkel inkább óvatos volt, de Robival azonnal megtalálták a közös hangot.

Azóta ugyan még nem sok víz folyt le a Dunán, de azt már most látjuk, hogy Robi tehetsége, amellyel ragyogásra készteti a tehetséges gyémántbogarakat, az egyszerűen sorsfordító erővel bír!

Én sok emberrel találkoztam már életemben és rengetegről olvastam, de eddig csak olvashattam olyan lélekről, mint Robié. Amit ő ösztönösen, tiszta szívvel a lelkéből nyújt a gyerekeknek, az már a fantasztikumba illő.
Ugyanakkor van egy nehézség is, legalábbis amit én annak gondolok. Ugyanis az ilyen emberek egyfajta mágnesként működnek.

Saját tapasztalatomra építve ezért azt javaslom, csak olyan szülő keresse őt, aki biztos benne, hogy gyermeke:

– nincs elnyomva sok-sok plusz foglalkozással,
– tehetsége mások szerint is önmagától sziporkázik és nem csak a kedves szülőtársam látja benne, hogy fantasztikusan tehetséges.

Ha mindezeken túl még a gyermek szellemi egészségével sincsen komoly gond (hiszen Robi nem orvos, „csak” előhozza és erősíti a tehetségeket), de sziporkázik a tehetség, akkor hívja meg a gyermek osztályába nyugodtan Robit vagy jelentkezzen hozzá egyénileg, nem fogja megbánni.”

Koncsik Attila, Szigetszentmiklós

Share:

Vélemény, hozzászólás?