„Gyémántbogár” SárBOGÁRdon – Simon Zsuzsa tanító írása

Április 10- én reggel a Sárszentmiklósi Általános Iskola 3. b osztályában izgalommal készülődtünk.

Vámos Robi érkezett hozzánk „Gyémántbogár” Rajzos szemléletfejlesztő vendégórára.
Gyors bemutatkozás, rövid ismerkedés után, Robi egyre oldottabb légkörben kártyatrükkökkel varázsolta el a gyerekeket. Kiderült, hogy mi vagyunk a „Világ legjobb osztálya”, melynek jellemzői a táblára is felkerültek. Barátságos, jószívű, elfogadó, megbocsátó, türelmes, figyelmes szavakat választották elsődlegesen a jelképes Földgömb köré. Aztán csak úgy áradt belőlük a sok jó tulajdonság felsorolása!

A szünetben arra is volt idő, hogy az aznapi, házi szavalóversenyen résztvevő gyerekeket jó tanácsokkal lássa el. Még biztató kártyákat is kaptak, természetesen vitték magukkal az eredményes szereplésre.
A foglalkozás második részében kiderült, hogy nem kell elkeseredni, nincs lehetetlen, a hibás dolgokból is lehet bármit elővarázsolni. Egyre jobban, egyre kevesebb szorongással készültek az alkotások a táblánál és az asztaloknál is. Nemcsak a gyerekek töltődtek fantasztikus élményekkel, bátorításokkal, mi pedagógusok is tanultunk ezen a napon.


Ezt a varázslatot mindenkinek látni, átélni kell! Nehéz szavakba önteni Robi személyiségét, amely olyan különleges képességgel is bír, hogy percek alatt rájön, az adott osztályban mire is van szükség. Az önbizalomhiánnyal, szorongással teli gyerekekkel is „elhiteti”, hogy mindenki a maga módján tökéletes, egyedi és megismételhetetlen. Személyisége sugárzik, annyira élvezi, amit csinál, bátorít, simogat, súg, mosolyog, láthatatlanul rendet tart, s közben a gyerekek észrevétlenül rájönnek, hogy „képes vagyok rá”, „meg tudom csinálni”.

Búcsúzáskor kapott feliratos „vándorceruzák” is igen jól „célbaértek”. „Ajándék vagy!” „ Higgy magadban!” „Minden sikerül”! és társaik pontosan megtalálták kis gazdáikat.

Robi támogató szavai, véleményalkotása, az osztályról alkotott képe abban is megerősített bennünket, hogy mi, tanítók jó úton haladunk.


Felejthetetlen napról másnap is sokat beszélgettünk, nehezen törölték le a csodaalkotásokat is a tábláról. Az egyéni munkák örök emlékül szolgálnak.

Simon Zsuzsa tanító


Hívjatok meg Ti is: infók és jelentkezés >>

Figyelem! Gyorsan megtelik a naptár!


Share:

Vélemény, hozzászólás?