Hol vagytok, fiúk?

Hol vagytok, fiúk?

Amikor láttam, hogy Sanyi eljön hozzám a szüleivel, azt mondtam magamban: Végre!
Végre, hosszú idő után újra egy srác. Nem is akármilyen!

Miért van olyan sok lány Gyémántbogár és miért van olyan kevés fiú? Őket miért nem vonzza ez a program?

A válasz egy hosszú esszé lenne, nem is akarom teljesen kielemezni, csak néhány gondolat:

  1. A rajzos feladatok a sulis óráimon 90%-ban a lányokat érdeklik inkább.
  2. A rajzpályázatokra 80% lány és 20% fiú jelentkezik.
  3. Önértékelési problémákkal, megfelelési gondokkal mindkét nem küzd, mindazonáltal a lányok ezt inkább megmutatják. Sokkal jobban látszik rajtuk.
  4. Az iskola női világ. A nő pedagógusok aránya több, mint 90%. Alig van férfi tanár. Tanító főleg. Néha úgy néznek rám egy idegen suliban, mint egy ufóra! Ha én tartok órát, a fiúknak nagyon bejön, de a lányok állandóan ott nyüzsögnek körülöttem. Nagyon sokat ad ez nekik.
  5. A mai világban a érzékeny férfiak ritkák, mint a fehér holló. Ezt nagyon megérzik ám a nők. A tanárok, szülők egyből érzik az elfogadást és megértést, amit nyújtok. Nekik ez kuriózum. Nagyon megérzik a lányok is, ha őszintén, tisztán, sallangoktól mentesen elfogadom őket.
  6. Apakép – sóhaj. Nagyon kevés apa van igazán jelen a családok életében. A lányos családokban éppen ezért van iszonyú erős hatása, ha megjelenek a képben. Nagy űrt tölt be a lányoknál egy Robis óra vagy egy különfoglalkozás. Figyelnem is kell, hogy ne apapótlóként jelenjek meg. Nekem más a szerepem: felemelni, és engedni, hogy szárnyaljon tovább.
  7. Táblácska: női műfaj, női közönséggel. Innen van a legtöbb kapcsolat, nem csoda, hogy az anyák találnak meg. Nekik pedig gyakran sokkal bensőségebb kapcsolatuk van a lányukkal, mint a fiús anyáknak.
  8. Maga a Gyémántbogár oldal: a nők követik ezt is inkább. Az apák mással foglalkoznak. Nem néznek annyira a dolgok mögé, nem olvasnak hosszú és könnyes hangú cikkeket. A folyományát lásd eggyel feljebb!
  9. Magam is érzékenyebb vagyok a lányokra. Édesanyámat csak szerettem volna igazán boldognak látni, de sajnos ez nem sikerült. Mérhetetlenül felkavar, amikor egy lány nincs a helyén, főleg, ha bántják őt. Egy fiú mindenki szemében erősebbnek hat, nehezebb meglátni a bajokat.

Oké, sok a lány – de miért van kevés fiú?

Kevés fiús szülő hallja meg a Gyémántbogár üzenetét. Pedig nekik is sokat adhat. A fiúk erősnek mutatják magukat, s gyakran bolondozással rejtik el gondjaikat.

Bárcsak többen lennének, akik fiús szülőként olvassák soraimat.

Már csak azért is, mert az erős lány Gyémántbogarak nagyon sok erőt tudnak adni a félénk fiúknak. Ha egy klubdélutánon találkoznak, az biztosan sokat ad egy fiúnak is.

Sanyi szuper arc, nagyon örülök, hogy ismét egy fiú is ellátogatott hozzám.

Erősen gondolkodom rajta, hogy mivel lehetne több fiúnak vonzóvá tenni a programokat. De erőltetni nem tudom. Csak annyit tehetek, hogy biztatlak benneteket: gyertek, rajzoljunk és tiétek a Gyémántbogár lendület!

Tudod miért jó, ha fiú kerül a Gyémántbogarak közé?

Hatalmas élményben lehet része, na persze. De ami a legfontosabb: megtanul a lányok nyelvén. Egy klubdélutánon ez adott! Nagyon fontos ám ez. Mert egy Gyémántbogár fiú bizony sokszor meg nem értett tagja a fiútársaságoknak. A lányokkal bezzeg jól kijöhet.

Nos, helló, Sanyi! Jó, hogy jöttél 🙂

Robi

Share:

Vélemény, hozzászólás?