Egyszerűen csak még jobban értjük és elhisszük, hogy érte megéri

„Arra tanít meg, hogy bízzunk magunkban”

„Ki ne szeretné, hogy a gyermeke magabiztos felnőtté váljon, aki bízik saját képességeiben, önmagában?

Ha a gyermek picit érzékenyebb lelkű, netán még valamilyen hiányossággal, tanulási nehézséggel is küzd, akkor nehezebben veszi észre saját tehetségét. A másik oldalon ott bujkál benne a tehetség, ami sajnos a mai iskolarendszerünkben nem tud kibontakozni. Robi különleges érzékkel, mérhetetlen szeretettel látja meg, érzi meg a tehetséget, rajzos, játékos foglalkozásain, úgy terelgeti a gyermekeket, hogy képessé válnak érteni, elfogadni a saját tehetségüket, nemcsak rajz területen hanem átvetítve azt az élet minden területére.

A Művésznő különdíjas lett a 2017-es Gyémántbogár Pályázaton, s rajzából poszter készült a Táblácska műhely folyosójára

A mi esetünkben, diszlexia, diszgráfia nehezíti lányom fejlődését, és a rajzos órák eredménye képpen, bátrabban áll neki a feladatoknak egyre nyitottabb, érti, hogy mindenki másképpen fejlődik, és mindenkinek vannak értékei. Robi rajzzal fejleszt, de nem rajzolni tanít, arra tanít meg hogy bízzunk magunkban, és ha nem a szokványos módon, akkor máshogy, de menni fog. A sikerélmény, és az önbizalom a lényeg.

Lorkával Pécsett

Arra eszméltem hogy annyi pozitív energiát kaptunk a Gyémántbogár kapcsán, hogy még a mai napig kitart, és rám, szülőre is hat.

Sokkal kitartóbb lettem, és még türelmesebb, több energiám van kutatni a napi tanuláshoz szükséges módszerek után, mert egyszerűen csak még jobban értjük és elhisszük, hogy érte megéri. És a többi szülőt is tudtam biztatni, hogy tartsanak ki, és keressék meg gyerekeikben a jót, amivel, tudják emelni őket.”

Fontányi Piroska, gyógypedagógiai asszisztens, szülő
Pécs

Share:

Vélemény, hozzászólás?