Mi hajt?

Segítek rálelni a gyerekekben rejlő rejtett kincsre. Segítek az éppen csak felvillanó gyémántot kiemelni a szürkeségből.

Ha pedig megvan, akkor ráfordulunk a felszállópályára. Együtt dolgozunk, ezzel egymást emeljük fel. Összhangot teremtünk, és irány a végtelenbe – és tovább.

Iskolai osztályokat hozok tartós és pozitív lendületbe.

Felkeresem azokat is, akiknek nem jut annyi lehetőség. Messzire is elmegyek értük. Harcolni nem fogok miattuk. De nekik is állok rendelkezésükre.

Minden tudásom azoké, akik hajlandók megélni a saját csodájukat. Akik hajlandók kibújni a csigaházból. A szürkeségben megbúvó gyémántoké. Segítek nekik megcsillanni és tovább ragyogni.

Már csak egy kérdés van hátra.

Miért jó ez nekem? Engem mi hajt?

1981.

Nem volt egyszerű gyermekkorom. Ha úgy tetszik, egy rémálom sok esetben jobban jött volna. Nem hibáztatok érte senkit: csak így alakult.

Édesanyámat sosem ismertem olyannak, amilyen régen, a születésem előtt volt: súlyos depresszióval küzdött, és nem volt önmaga. Nem csak ő küzdött, hanem mi is. Édesapám szigorúan nevelt, kevés lehetőségem volt arra, hogy önmagam lehessek. Aztán 1998-ban jött a nagy bumm. Hirtelen egyedül maradtam.

Hogy át tudjak ezen a tragédián lépni, nagy szükség volt arra, hogy hamar ráleljek, mi az, ami igazán nekem való. Ez volt a kiút. Ráleltem. Nálam ez a rajz, a zene és más emberek lelkesítése, a nekik nyújtott segítség lett.

Csak az varázsolhat másoknak változást, aki maga is változott

1998-ban hirtelen fel kellett nőnöm. Egy este alatt. Hatalmas változás. Zártból nyitott. Kinyílt a Világ számomra. Rájöttem, hogy azt tehetem, amit szeretnék – ha tudom, hogy mi az.

Mivel tudom, mekkorát változtam, tudom azt is, hogy varázslóként hogyan hozhatok változásokat mások életében. De nem én alakítom őket. A varázslás abban áll, hogy rávilágítok a gyerekekben rejlő gyémántra.


Szeretném, ha a gyerekek rálelnének, hogy Gyémántbogarak – mindenféle tragédia és nagy bumm nélkül is.

Ebben segítek nekik – iskolában és egyénileg is. Aki velem kapcsolatba kerül, én leszek a nagy, de végtelen pozitív bumm.

Mi hajt ennyire? Minél többet adok, annál többet tudok adni. Mert fejlődöm és egyre több tapasztalatot szerzek. És minél több gyakorlatom van, annál többet tudok segíteni. Nézd meg a rajzot!

Ez egy végtelen folyamat. Egyre nagyobb a hatás. És a csodák jönnek egymás után.

Nem érzem úgy, hogy tovább kellene Neked magyaráznom. Ha mégis, akkor alighanem nem én leszek az emberetek.

Ha viszont úgy érzed, van egy kis szürke bogárka, akinek segíthetek Gyémántbogárrá válni, itt megtalálsz!

Vámos Robi
alapító, Gyémántbogár

Share:

Vélemény, hozzászólás?