Egyéni Gyémántbogár coaching

Két óra lendület

Gyémántbogár szint: 💎 1. Felfedezés
↕ Kiknek ajánlom: 8 – 18 éves kor között
👥 Résztvevők: gyermek és legalább egy szülő
🕰 Időtartam: 2 óra
🌐 Helyszín: Dunakeszi, Gyémántbogár Lendületközpont

Jelentkezz időpontért!

„Olyan felszabadultnak láttuk őt az iskolai foglalkozás után, hogy azt mondtuk otthon egymásnak: – Ebből több kell!”

Különösen ajánlom a találkozást, ha külön jeleztem az osztályfőnöknek, hogy kellene még együtt dolgoznunk, mert a Te gyermekedben több rejlik. Mert ő Gyémántbogár, és tudok segíteni neki igazán szárnyalni! Gyertek el együtt, és lássunk neki!

Állok rendelkezésetekre, ha Te gondolod úgy, hogy gyermeked Gyémántbogár, és szerinted pontosan én lehetek az, aki segíthet ezekben:

  • önbizalmat növelni
  • rálelni, mi az, amiben nagyon erős – és merre tovább?
  • bántják a különcsége miatt, pedig lehet, hogy éppen ez az ő egyedi előnye?
  • elbújt, pedig ha előjönne, csodákra lenne képes?
Az első találkozó mindenképp – és kérésedre minden további program – szülővel együtt működik. Más kísérőt csak a szülő / gondviselő írásos engedélyével fogadhatok el.
Javaslom, hogy ha csak lehet, a találkozóra mindkét szülő jöjjön. Ha ez nem megoldható, akkor beszéljetek a programról a pároddal, hogy számára is világos legyen, hogy itt emberségre, korrektségre és végtelen becsületre számíthattok. Természetes a mai világban, hogy az ember nem bízza a gyermekét egy idegenre – én sem tenném a saját gyermekeimmel, amíg meg nem győződtem arról, hogy minden tiszta és minden kételyem el nem oszlott.

Ízelítő  a hangulatból:

Miért coaching? És mi az a coaching?

A coaching fogalma a sportból származik. Coachként nem tanácsot adok, hanem kérdésekkel, feladatokkal, apró eszközökkel közösen keressük a megoldásokat. A coaching során gyakoriak az “AHA” élmények, nagy felismerések. A coachingban sokkal több a coach részéről a hallgatás, mint egy tanácsadáson. Az értő figyelem a legfontosabb eszköz itt, és ebből itt nem lesz hiány.

Amitől még a coaching nagyon más, mint egy terápia avagy tanácsadás, az az, hogy itt már eleve meglévő apró jelekre építve, a megoldásra fókuszálunk, nem pedig a múltat elemezzük. Sokkal inkább az a kérdés, hogy “hogyan lehetséges”, mint az, hogy “beszéljünk róla, hogy mi történt”.

Ha 100% a teljes boldogság, és a végső elkeseredettség a mínusz 100%, akkor ezen a programon tipikusan eleve egy pici pluszból indulunk. Jóból kiváló!

Emellett pedig nagyon jellemző, hogy a hatások nem direkt, hanem csak úgy “mellékesen” jelentkeznek. Sokszor olyan problémák is megoldódnak, amikről nem is beszéltünk a találkozáskor. Ha valaki fejben a helyére kerül, egészen meglepő változások jönnek!

Akik már voltak:

“Amit nem lehet megvenni pénzzel”

“Nekem azt adta Robi, amit nem lehet megvenni pénzzel. Boldogságot és szeretetet. Azért ajánlanám másoknak, mert önmagad lehetsz és Robi elfogad akárki is vagy.”

Diós Lara (12), tanuló

 

“Fülig érő szájjal jön haza minden egyes alkalommal”

Lara fülig érő szájjal jön haza minden egyes alkalommal, akár egyéni foglalkozásról, akár csoportos foglalkozásról legyen szó. Ragyog a lányom, mert olyan élményekkel gazdagodik, amiknek az értéke felbecsülhetetlen. Megismeri önmagát, szereti és elfogadja önmagát és még jobbá válik. Azáltal, hogy figyelmet kap és maximális szeretetet és olyan programot ami rá van szabva egyénileg, amiben nem mindennap lehet része.

Ha szeretnéd, hogy a gyermeked egy értékes felnőtté váljon és olyan értékes tanácsokat és útmutatást kapjon már most, ennyi idősen, akkor mindenképpen ajánlom a programot. Az Ő legjobbját fogják előhozni belőle, tiszteletben tartva az Ő énjét. Szépen és fokozatosan. A jókedv garantált, ugyanúgy, mint az élmények.”

Hajdu Orsolya, Lara édesanyja, Gödöllő

 

“Tudom, hogy nem vagyok egyedül”

“Elmondhatatlanul jó érzés hogy el tudom hinni, hogy valóra tudom váltani az álmaim, illetve hogy tudom, hogy nem vagyok egyedül a furcsaságommal.”

Bali Barbara (14), tanuló

 

“Olyan elismerést, elfogadást ad, amit kevés iskola és különóra ad. A gyermek lerakhatja az álarcot és önmaga lehet, így megélheti saját rejtegetett értékeit. Szerencsés az a gyermek aki Gyémántbogár lehet mert érezheti azt, hogy itt minden furcsaságommal együtt önmagamért szeretnek – a társaim és Robi, aki egy FELNŐTT.

Önbizalmat, helyes önértékelést adott az én kamasz lányomnak. Érzelmi biztonságot, ami által egy nagyon speciális bizalmi kapocs alakult ki Robi felé. Azért ajánlom, mert minden gyereknek joga van ahhoz, hogy önmagáért szeressék, elfogadják, biztassák.”

Baliné Zentai Réka, óvodapedagógus, gyógypedagógus
Barbi édesanyja

 

“Ha valamibe belekezdek, az menni fog”

“Megtaláltam a felnőtt BFF-em! Most már annyira nem érdekel mások véleménye és tudom ha valamibe belekezdek, az menni fog!”

Lipták Bernadett (10), tanuló

 

“Nagyon szép napot kaptunk tőled ajándékba”

Hát Robi, nem egyszerű az amit csinálsz, nagyon nagy király vagy! Köszönöm a lehetőséget, nagyon szép napot kaptunk tőled ajándékba. Tudod, hasonló dolgokat szeretnének csinálni az emberek mint te, csak ezt nem képesek megvalósítani, neked sikerült!

Én abban vagyok jó, hogy nagyon gyorsan belelátok az emberek lelkébe, rajtad azt láttam, hogy te egy igazi rabbinisztikus, öreg lélek vagy. Jó úton jársz! Mindent köszönök!! Kitartás! 🙂

Láng Norbert, szülő, Gödöllő

 

“Először el sem tudtam képzelni, mit is adhat a gyerekeimnek egy idegen pasi?”

Hát, nem sokat… Na, ennél sokkal, de sokkal többet adtál!!!!
Nézz rájuk! Rajonganak érted, csillog a szemük, ha csak szóba kerül a neved. Nekem már ez is bőven elég lenne, de Zoziban látom a változás jeleit, és ez jó!!!!!
Ha tanulni kellett, (történelem, természetismeret, angol/szlovák szavak) mindig negatívan állt hozzá. Persze látom, hogy fáradt is, de többször elmondta ilyenkor, hogy ő erre képtelen, ő ezt nem tudja megtanulni. Ha verset kellett tanulni, sírva fakadt… De ez igaz a mindennapi dolgokra is: sose gondolkodott optimistán, nem a jót látta meg a dolgokban. (Tipikusan, ahogyan írtad valahol: – Csoki v. vanília fagyit kérsz? – Eper nincs????)

Na, és itt a változás: szeptember óta, amikor azt mondja valamire, hogy nem tudja, minden alkalommal ránézek, és megkérdezem: Tessék? Olyankor így válaszol: de igen, meg tudom tanulni!!!! Összemosolygunk, és mindketten Rád gondolunk. Mindketten tudjuk, hogy igen, a Robi ezt a hozzáállást (is) „tanítja”. Abban még nem vagyok egészen biztos, hogy el is hiszi, (vagy csak azért mondja, mert tudja, hogy ezt akarom hallani), de jó lenne, ha egyszer odáig is eljutna. Jó lenne, ha hinne magában. Én elsősorban emiatt szeretném a további találkozásokat”

Anikó, szülő

🛑 Mikor ne fordulj hozzám?

Vannak helyzetek, amikor nem-et kell mondanom a közös munkára. Itt nem konkrét problémákat oldunk meg, és vannak helyzetek, amikor máshoz kell fordulnotok:

Nem én leszek a megfelelő segítség, ha

  • specifikus fejlesztést kerestek
  • mély depresszióról, súlyos mentális problémáról van szó
  • nem mertek pszichológushoz menni, pedig arra lenne szükség
  • konkrét gondot kell sürgősen megoldani – ha hajt a tatár
  • valamilyen függésből kell kimozdítani gyermeked – igen, a mobil és a tablet is ide számít.

Várlak benneteket, ha békés ragyogást szeretnétek!

Hol és mikor találkozhatunk?

Helyszín: Dunakeszi, Huszka Jenő utca 2., a Gyémántbogár Lendületközpont. Az időpontot a jelentkezésed után Szántó Veronika kolléganőm egyezteti veled. Az első találkozáson legalább egy szülőnek jelen kell lennie – még jobb, ha mindketten jöttök.


A Gyémántbogár terem – itt fogunk találkozni – itt mindig történik valami alkotás!

Mit fogunk csinálni?

Először is hamar feloldjuk a “jeget”. Ha ez megtörtént, akkor rajzolunk, alkotunk és közben beszélgetünk. Mesélek a Titkos Kincsek Tisztásáról és bemutatom Macskológiai kutatásaim eddigi eredményeit. Komolyan!

Örömmel mutatom meg a Táblácska műhelyt, ami rendkívül inspiráló minden Gyémántbogár számára. Rajzolunk és sokat nevetünk, lazítunk és felhőtlenül beszélgetünk: megbeszéljük, mi lehet a folytatás.

Foglalkozunk egy jó adag önismerettel – így én is megismerlek benneteket. Nincs fix módszer, mert mindenki más. Minden alakul, próbáld ki!

 

Tiszteletdíjak

A kétórás találkozó alapdíja: 20.000 Ft
Támogatói díj: 25.000 Ft-tól (bővebben a támogatásról itt olvashatsz)

 

Könyv otthonra – hazaviheted a gondolatokat

A találkozón jár egy ajándék példány az “Élj úgy, ahogy élhetsz!” című első könyvemből. Ez mindenkinek szól.

Van továbbá arra is lehetőség, hogy kedvezményesen megszerezd új, “Ragyogj!” című könyvemet is, mely kimondottan a gyerekekről, gyémántbogarakról szól. A beszélgetésünk elmélyítése érdekében javaslom az elolvasását: emlékeztetni fog mindazon gondolatokra, melyekről beszélünk a találkozón. A jelentkezéskor tudod jelezni, hogy készüljek-e egy példánnyal belőle a számotokra, itt pedig megismerheted a könyvet magát.

Tudjuk folytatni valahogy?

Már az első találkozó is igen nagy lendületet ad, de természetesen állok utána is rendelkezésetekre további rövid foglalkozásokkal vagy akár Felhőtlen Nap (egész napos program) során. A hosszú távű mentorprogramot azok számára ajánlom fel, akikkel kialakult a szükséges bizalom, és kölcsönösen megértjük egymást: gyermeked, ti, szülők és én.
Ezt előre kár eltervezni. A találkozó végén úgyis érezzük majd, hogy szükséges-e folytatás vagy sem.

 

“Elfeledtetted a napi gondokat és szebbé tetted a napunkat”

“Ez a két óra felismertette velem a saját hibámat is. Általad belátom, picit el kell engednem kislányom, hogy igazán önmaga lehessen. Olyan közös felhőtlen perceket adtál, amit ebben a rohanó világban nem mindig adhatunk meg magunknak. Egy kerek család voltunk, akik csak a kis gyémántjukra figyelhetettek. De mi is elengedhettük magunk és gyerekké változhattunk.

Annyira különleges személyiség vagy. Elfeledtetted napi gondokat és szebbé tetted a napunkat. Minden tiszteletünk a tiéd, nagyon várjuk következő találkozót. Igazából szavakban nem lehet ezt megfogalmazni, egyszer mindenkinek ki kellene próbálni ezt a pár órát nálad. Igazán felnőtteknek is tanulságos és lélek gyógyító is.”

Nagy Edina, szülő
Dunakeszi

Jelentkezz itt, és találkozzunk:

Gyermek teljes neve:*
Gyermek beceneve:*
Gyermek életkora:*
Szülő teljes neve:*
Szülő megszólítása:*
Számlázási név (ha más névre kéred)::
Számlázási cím (irányítószám, város, utca, házszám):*
Miben segíthetek Nektek?:
Válassz egy lehetőséget!:* Két órás találkozó
Két órás találkozó + Ragyogj! könyv (5.900 helyett 5.000 Ft)
Város:*
Iskola / intézmény neve:*
E-mail cím:*
Telefonszám:*
Hol szereztél tudomást rólam?:E-mail: robi (kukac) gyemantbogar (pont) hu

Telefon: +36 30 509 65 96

Az oldal üzemeltetője:

Táblácska.hu Kft.
2120 Dunakeszi, Kolozsvár u. 50/A.

Tárhelyszolgáltató: Tárhely.Eu Kft.